Emekli öğretmenlerden, eğitime katkı sağlayan muhtara plaket

Afyonkarahisar'da, Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, eğitim çalışmalarına verdiği destek nedeniyle yılın muhtarı seçtikleri Kanlıca Ma

Afyonkarahisar'da, Emekli Öğretmenler ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, eğitim çalışmalarına verdiği destek nedeniyle yılın muhtarı seçtikleri Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali'ye plaket verdi.

Dernek binasında gerçekleştirilen plaket töreninde konuşan Dernek Başkanı Şaban Korkmaz, dernek olarak eğitime yapılan yardımlara önem verdiklerini söyledi.

İlde eğitime gönül veren ve bu konuda çaba gösteren kişi, kurum ve kuruluşları dernek olarak takip ettiklerini belirten Korkmaz, eğitime katkı veren kişilere heyecan, teşvik ve coşku kazandırılması için böyle bir ödüllendirme yöntemini uyguladıklarını ifade etti. Korkmaz, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali'nin, mahallesindeki yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için çaba sarf ettiğini, bu yüzden de kendisine plaket takdim ederek yılın muhtarı seçtiklerini bildirdi.

Muhtar Ahmet Karaali de emekli öğretmenlerden aldığı plaketin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Karaali, mahallesinde bulunan 10 öğrencinin, eğitimlerini şehir merkezindeki okullarda yaptığını ve bu okullara ulaşımlarının kolay olması için öğrencilere, belediye ile işbirliğine giderek ücretsiz yolcu taşıma kartı temin ettiklerini kaydetti. Bunun yanı sıra, bir başka öğrencinin de dershaneye ücretsiz kaydının yapılmasında yardımcı olduğunu aktaran Karaali, diğer muhtarlara da eğitime destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.