BM İyi Niyet Elçisi Faikzade: Galler'de ilk defa duydukları ezanı Arapça opera sandılar

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade, İngiltere'nin Galler bölgesindeki bir kasabada okuduğu ezanın, Arapça opera zannedildiğini söyled

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade, İngiltere'nin Galler bölgesindeki bir kasabada okuduğu ezanın, Arapça opera zannedildiğini söyledi. Aynı zamanda ses sanatçısı olan Faikzade, İzmir'de AK Parti Konak İlçe Yönetim Kurulu'nun toplantısına misafir olarak katıldı.

Sesinin güzelliği ve müziğe yeteneğinin, annesinin hastalığı vesilesiyle keşfedildiğini anlatan Faikzade, "Annemin hastalığı döneminde, hep hasta insanların arasında büyüdüm. Üniversite öğrenimim sürecinde de hastalara yardımcı olmaya çalıştım. Daha sonraları hastanelerde, moral amaçlı şarkılar söylerdim. Sesimi farkeden dernek başkanları ve profesörler, beni yutdışına gönderdi. Ondan önce Türkiye'de de eğitim aldım. Dede Efendi'nin bütün şarkılarını ezberledim. MS, down sendromu ve alzhaymer hastaların için müzikle tedavi yöntemleri geliştirmeye çalıştım." dedi. Davet üzerine Galler'e gittiğini kaydeden Ersin Faikzade, "Orada beni bir kasabaya gönderdiler ve ezan okuttular. Daha önce kimse ezan duymadığı için Arapça bir opera zannettiler. Sonra da tekrar dinlemek için her hafta geldiler. Başka ülkelerde de konserlerim oldu. Engelli ve hastalar için yapılan organizasyonlara katılıyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan ise Faikzade'ye teşekkür ederek, bir gazetede yayımlanan röportajının, "Türkler ne yazık ki takmıyor" başlığına cevap olarak şunları söyledi: "Ben takıyorum. Kendisinin önce İzmir'de, daha sonra da Türkiye'de tanıtılması ve yaptıklarının daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bundan böyle elinden gelen her şeyi yapacağım."