Ahmet Davutoğlu: Tasarının Temsilciler Meclisi gündemine gelmemesi memnuniyet verici

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisi gündemine gelmemesinin memnuniyet verici olduğun

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili tasarının ABD Temsilciler Meclisi gündemine gelmemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sözde Ermeni Soykırımı tasarısının ABD Temsilciler Meclisi'ne gelmemesini değerlendirdi.

Toplantıyı takip eden gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, gelişmeyi memnuniyet verici olarak yorumladı. Davutoğlu, "Türk-Ermeni ilişkilerine darbe vuracak bir gelişme olmaması benim açımdan memnuniyet verici bir gelişme. Amerikan yönetimi, Clinton ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Gerçekte dün sağduyu bir kez daha hakim olmuştur. Ama bu tecrübe göstermiştir ki tarihi olayların siyasi makamlarca değerlendirilmesi ilkesel olarak yanlış bir durumdur. Bunun ülkemize dönük bir şantaj aracı olarak kullanılması demoklesin kılıcı gibidir. Türkiye'nin bu konudaki tutumu son derece açıktır. Tarihi olaylarla ilgili her türlü yüzleşme ve çalışmaya açığız." şeklinde konuştu.