Adana'dan Cezayir'e Elektrik Motoru Gövdesi İhracatı

Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) Cezayir'e düzenlediği iş heyeti ziyaretinin ilk olumlu sonuçları alındı. Özgümüş Döküm Sanayi, elektrik motoru gövdesi ihracatına başladı.

Adana'dan Cezayir'e Elektrik Motoru Gövdesi İhracatı
Adana Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen Cezayir İş Heyeti Ziyareti'nin olumlu sonuçları alınmaya başlandı. 35 sanayicinin katıldığı iş heyeti ziyaretinde gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonucu, Özgümüş Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Cezayir'e ilk ihracatını gerçekleşti. Cezayir'den elektrik motor gövdeleri siparişi alan firma, ilk partiyi gönderdi.
İş heyeti ziyaretinin ardından kendi firmasının da başarılı bağlantılar kurmasından dolayı ayrıca mutlu olduğunu ifade eden Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, "Beklentilerimizin çok üzerinde verimli geçen Cezayir iş seyahatinde ve sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda önemli ihracat bağlantıları gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte diğer sektörlerdeki firmalarımız da ürünlerini ihraç etmeye başlayacak" dedi.
Özgümüş, firmasının Almanya, Hollanda, Avusturya, İsrail gibi ülkelerden sonra Cezayir ile Afrika pazarına da açıldığını ve pazar araştırmasının devam edeceğini söyledi. Özgümüş, "Cezayir gezisine karar vermeden önce Cezayir, Fas, Tunus ve Sudan'ı inceledik ve Cezayir pazarının bizim için uygun olduğuna karar verdik. Oraya gittiğimizde de seçimin çok doğru olduğunu gördük, pazarda inanılmaz bir boşluk var. Bundan sonraki dönemde de yine Afrika başta olmak üzere, birçok ülkeye iş heyeti ziyaretleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.