Van'ı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Azaldı

Van Valiliği öncülüğünde yurt içi ve yurt dışında yapılan tanıtım atağına rağmen bu yıl kentte konaklayan yabancı turist sayısının geçen yıla oranla azaldığı öğrenildi.

Birçok kamu kurum ve kuruluşu ile turizm sektöründe hizmet veren meslek kuruluşları ve işadamları tarafından desteklenen tanıtım çalışmalarında bu yıl istenilen sonuç elde edilemedi. Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kilisesi başta olmak üzere birçok tarihi yapıya sahip Van'a gelerek konaklayan yabancı turist sayısında geçen yıla göre azalma yaşandı. ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'ne bağlı Los Engeles kentinde bulunan Pasifika Enstitüsü'nün düzenlediği "2. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali" başta olmak üzere
yurt içi ve yurt dışında birçok fuarda Van Valiliği öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucu 2010 yılının ilk on ayında kentte konaklayan yabancı turist sayısı ancak 75 bin 868'i buldu. Akdamar Kilisesi'nde yapılan ayinle dünya gündeminde yer alan Van'a gelen, işletme ve belediye belgeli otellerde konuklayan yabancı turist sayısı, geçen yılın ilk on ayında 75 bin 951 olarak kayıtlara geçmişti.
Urartu Medeniyeti'ne ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük göllerinden birine sahip Van'ın tanıtım çalışmaları ise bir taraftan hız kesmeden devam ediyor. Halen 5 yıldızlı iki otelin yapım çalışmalarının da devam ettiği kentte konaklayan yabancı turist sayısında yaşanan düşüşün nedeni bilinmezken, önceki yılın ilk on ayında 515 bin 403 olan yerli turist sayısında ise bu yılın aynı döneminde 550 bin 157'ye yükselerek az da olsa artış yaşandı.