"Rumlar, Türk gördüğü zaman saldırmaya başlıyor, biz işte böyle bir halk ile mücadele ediyoruz"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, dün akşam Güney Kıbrıs'ta Türk basketbol takımına saldıran Rumlarla ilgili olarak, "O halk Türk gördüğü

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, dün akşam Güney Kıbrıs'ta Türk basketbol takımına saldıran Rumlarla ilgili olarak, "O halk Türk gördüğü zaman saldırmaya başlıyor, işte biz yıllardır böyle bir halk ile mücadele ediyoruz." dedi.

Meclis Başkanı Bozer, Bağcılar Belediyesi yetkilileri ve misafirlerini kabulü sırasında Rumların Türk düşmanlığına dikkat çekti. Bozer Rum tarafında oynanan Apoel-Karşıyaka Basketbol maçında Türklere yapılan saldırıyı, "Bir basketbol maçında bile rakipleri Türk olunca saldırganlaşıyorlar, o halk Türk gördü mü saldırmaya başlıyor. Biz işte böyle bir halk ile mücadele ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanı Ersin Tatar ise "Dün akşam gördük, Güney'deki basket takımıza gayri medeni davranılmıştır. Gayri medeni bir şekilde oyuncularımıza saldırmışlardır. Ne kadar Türk düşmanı olduklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Bozer, Bağcılar Belediyesi yetkilileri ve Kıbrıs gazilerini kabul etti. Kıbrıs Gazilerinin Kıbrıs için son derece değerli olduğunu belirten Bozer, Kıbrıs Türk halkının bağımsız olarak yaşamasında en büyük pay sahiplerinden birinin de gaziler olduğunu belirtti. Kabulde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise belediyenin tarihi ziyaretlere önem verdiğini belirterek, 70 kişilik Kıbrıs Gazisi grubundan sadece üç kişinin savaştan sonra KKTC'yi gördüğünü diğerlerinin ise savaştan sonra adaya tekrar gelemediklerini dile getirdi. Gazilerin savaştan sonra bu sefer anılarını canlandırmak için KKTC programı düzenlediklerini ifade eden Başkan Çağrıcı gezdikleri yerlerde gazilerin heyecanlı ve duygulu anlar yaşadığını söyledi.

Mecliste yapılan kabulde Başkan Çağrıcı ile bir açıklama yapan Maliye Bakanı Ersin Tatar, gazilerin adaya çıkması ile bir devletin temellerinin atılmaya başlandığını belirtti. Tatar, "O gün gelip bizi kurtarmasaydınız, bugün burada bir tane bile Türk kalmayacaktı. Kıbrıs Türk'ü Türk halkına minnettardır." dedi.

KKTC'nin Türkiye'de yeteri kadar tanıtılamadığını belirten Tatar hükümet olarak çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti. Tatar, "Hükümetin girişimi ile 27 Aralık günü yapılacak açıklamada, 2011 yılının Türkiye'de de KKTC yılı ilan edilmesine karar verilmiştir."dedi.

SIKINTIDA OLAN BİR MİLLETE YARDIM GÖTÜRDÜK, ÇIKARMAMIZ HEM RUMLARA HEM TÜRKLERE FAYDALI OLDU

Kıbrıs gazilerinden Nevzat Erbaş isimi gazi ise karışık duygular içinde olduklarını belirtti. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Erbaş, "Otuz altı sene sonra buraya gelmekten dolayı çok mutluyuz, gönlümüzden geçen şey yeryüzündeki bütün savaşlar kalksın. Kıbrıs halkına saygı ve selamlarımızı sunuyoruz. Karışık duygular içindeyiz, sıkıntı çeken bir halkın yarasına merhem olabilmek için buraya geldik. Sadece Türk kesimi için değil Rum kesimi için de gelişimiz faydalı oldu, daha büyük sıkıntıların yaşanmasını engellemiş olduk." ifadelerini kullandı.

Abdullah Ababey isimli gazi de duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtti.

Meclisteki programın ardından Meclis Bşakanı Hasan Bozer ziyaret anısına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'ya plaket takdim ederken Lokman Çağrıcı'da Boazer'e el işi seramik hediye etti.