Giresunspor ligin ikinci yarısı hazırlıklarına 27 Aralıkta başlayacak

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un basın sözcüsü Fatih Sandal, ligin ikinci yarısı hazırlıklarına 27 Aralık tarihinde başlayacaklarını,

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'un basın sözcüsü Fatih Sandal, ligin ikinci yarısı hazırlıklarına 27 Aralık tarihinde başlayacaklarını, teknik direktör Bahri Kaya ile yollarına devam edeceklerini söyledi.

Sandal, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresunspor'un, 18 Aralık tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda yönetim kuruluna seçildiklerini hatırlattı. Ftih Sandal, Giresunspor'un içerisinde ligde ve ekonomik olarak bulunduğu olumsuz tablolardan kurtulması için çalışma başlattıklarını aktardı.

Giresunspor'da forma giye futbolculara bu zamana kadar ödeme yapılmamış olduğunu tespit ettiklerini belirten Sandal, "Bu zamana kadar futbolculara maç başları ve primleri ödenmemiş. İlk iş olarak Kartalspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarının primlerini dağıttık. Bir hafta içinde de yeni ödemeler yapıp futbolcularımızı rahatlatacağız. Futbolcular ekmek parası için sahada ter döküyor. Biz herkesin alın terinin karşılığını vermeye ve oyuncularımızın ikinci devreye maddiyatı düşünmeden kafaları rahat bir şekilde çıkmalarını sağlayacağız." diye konuştu.

Ligin ikinci yarısı hazırlıklarına 27 Aralık'ta Giresun'da başlayacaklarını ifade eden Sandal, şöyle konuştu:

"2-3 gün Giresun'da çalışacağız. Ardından Antalya'da kamp yapacağız. Devamında da ikinci yarının ilk haftasında deplasmanda oynayacağımız Boluspor maçı için 2-3 gün önceden Bolu'ya gidip burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Sandal, yönetim kurulu olarak teknik direktör Bahri Kaya ile yollarına devam etme kararı aldıklarını aktardı.

Teknik direktör Bahri Kaya'nın vereceği rapor doğrultusunda takıma takviyeler yapabileceklerini, ancak bunu mali tablo çerçevesinde gerçekleştirileceklerini dile getiren Sandal,"Hocamızın raporu doğrultusunda kadromuza takviyeler yapabiliriz. Ancak bunu yaparken adımlarımızı çok sağlam atmak zorundayız. Giresunspor'un çok yüklü miktarda borcu bulunuyor. Bizim bu sezonki hedefimiz ligde tutunmak olacak. Sportif başarıdan ziyade önceliği kurumsallaşmaya ve kulübümüzün borcunu azaltmaya gideceğiz. Zaten başkanımız Ömer Ülkü'de açıkladı. 2,5 yıllık bir planlamayla göreve geldik. Merdivenleri teker teker çıkıp önce mali durumumuzu düzeltmek sonra da yavaş yavaş büyük hedeflere doğru yol almak amacındayız. Giresunspor'un menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.