Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, 4G teknolojisine 2011 yılında geçer

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Türkiye'nin telekomünikasyonda 4G teknolojisine 2011 yılında geçmeye başlayacağını söyledi. T

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Türkiye'nin telekomünikasyonda 4G teknolojisine 2011 yılında geçmeye başlayacağını söyledi. Türkiye'de sistemin uygun hale gelmesinin 2-3 yılı alacağını, ancak GSM operatörlerinin gelecek yıl test çalışmalarına başlayacağını aktaran Yılmaz, "Türkiye'de 3G'den sonra 4G'nin tanımı net olarak yapılmadı. 3G'de belli bir frekans, belli bir standart tanımı var. Ama 4G'de bu henüz yok. Buna rağmen geçen ay bir standardize etme çalışması yapıldı. Yaygın olarak kullanılması birkaç yılı alacak ama ilk örnekleri 2011'de görülmeye başlayacak." dedi.

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun ve Bireysel Satış Direktörü Gökalp Ekşi, Antalya'da düzenlenen 'Avea Antalya Yerel Basın Buluşması' toplantısına katıldı. Avea olarak 4G teknolojisine hazır olduklarını kaydeden Yılmaz, "Laboratuvar ortamı dışında gerçek alanda 4G testini yapan il operatörüz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve yeni teknolojiye de hazırız. Ama bunun için daha düzenlemeler, tanımlamalar var. Sadece operatörün hazır olması yetmiyor." diye konuştu. Yılmaz, numara taşımada çok iyi bir durumda olduklarını da belirterek, "Avea 1,3 milyon ile numara taşımada net kazanan operatör olmuştur." dedi. Jet satışlarının çok iyi gittiğini, 3G kapsamasını genişletme çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: "2011 sonuna kadar 2G tarafındaki yatırımları yüzde 50 arttırıyoruz. 3G tarafında da üç katı bir yatırım var. Dolayısıyla 2011 sonuna kadar çok daha iyi hizmet verme şansına sahip olacağız."

"CİHAZ KAMPANYALARIMIZLA MÜŞTERİLERİMİZE AVANTAJLAR SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Yılmaz, 2010'un üçüncü üç aylık dönemi itibariyle 11,4 milyon müşteriye ulaştıklarını söyledi. Türkiye'nin en genç ve yenilikçi mobil iletişim operatörü olduklarını ifade eden Yılmaz, Avea'nın abone başına 272 dakika konuşma süresiyle Türkiye'nin en çok konuşturan operatörü olduğu bilgisini verdi. Ali Yılmaz, şebekelerine yaptıkları yatırımlar ve gelişmiş teknolojiye sahip ağlarıyla Türkiye nüfusunun yüzde 96,6'sına ulaştıklarını, nüfusun yüzde 54'üne ulaşan 3G kapsama alanını da hızla genişlettiklerini bildirdi. Yılmaz, "Avea, 199 ülkede toplam 626 operatörle serbest dolaşım anlaşmasıyla yurt dışında da yaygın kapsama sağlıyor." dedi. Teknolojiyi yakından takip ederek yenilikçi ürünler, servis ve rekabetçi tarifelerle sektörün dinamiklerini değiştirdiklerini iddia eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Cihaz kampanyalarımızla ise müşterilerimize avantajlar sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda BlackBerry Torch 9800'ü çok cazip tekliflerle Türkiye ile tanıştırdık. Rakipsiz cihaz kampanyalarımız kapsamında 2010'un en çok ses getiren cihazlarının başında gelen Apple iPad'i de 32 GB ve 64 GB hafıza seçenekleri ile Avea bayilerinde satışa sunduk. Avea, Microsoft Türkiye ile KOBİ'lerin bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmalarını sağlayacak yepyeni bir projeye imza attı. Yeni proje kapsamında KOBİ'ler, Microsoft Exchange ve Outlook ile gerek web gerekse de mobil üzerinden mail hizmetine Office Communicator, Live Meeting gibi pek çok çözüme hiçbir başlangıç yatırımı yapmadan erişebiliyor."

"MOBİLÖĞRENCİ TARİFESİ KISA ZAMANDA 4 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI"

Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun da, Avea'nın numara taşınabilirliğinin gerçekleşmesine önayak olarak tüketici lehinde rekabetçi bir ortam oluşumunu sağladıklarını söyledi. 'Her Yöne' tarifeleriyle Türkiye'de her yöne konuşma özgürlüğünü getirdiklerini anlatan Feridun, 3G hizmetiyle birlikte mobil iletişimde çığır açan servisler sunduklarını ifade etti. Sektörün dinamiklerini değiştiren MobilÖğrenci tarifesinin kısa zamanda 4 milyon kişiye ulaştığını kaydeden Feridun, "Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'na yönelik Esnafın Dilinden Anlayan Tarife 'TESK Esnaf Tarifesi'', TESK üyesi bakkal, bayi, büfe, minibüsçü, kahveci, terzi, kasap, nakliyeci, taksici, kuaför ve bunun gibi tüm esnafı içine alan yeni tarifemiz ile esnafımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek ve hizmet kalitemizin çıtasını sürekli yukarıya taşımak bizim için çok önemli bu nedenle bayi ağlarımızı hızla amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sektörün lider markalarıyla da işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Avea olarak bugüne kadar imza attığımız önemli işbirlikleriyle sektörümüze gerçek bir dinamizm getirdik." şeklinde konuştu.

Gelir paylaşımı çerçevesinde de 2009 yılı içerisinde Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'un ardından Beşiktaş ile de iş birliğine giderek 'dört büyüklerin' mobil iletişim alanında kendi markaları ile hizmet vermeye başlamalarını sağladıklarını aktaran Feridun, 600 bin abonenin 'dört büyükler' tarifesini kullandığı bilgisini verdi.