'Karadeniz Belgesel Film Günleri-türkiye Ab Belgesel Film Buluşması'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "Karadeniz Belgesel Film Günleri-Türkiye AB Belgesel film Buluşması" başlıklı belgesel film şenliği 24 Aralık 2011 Cuma günü başlıyor

'Karadeniz Belgesel Film Günleri-türkiye Ab Belgesel Film Buluşması'
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen "Karadeniz Belgesel Film Günleri-Türkiye AB Belgesel film Buluşması" başlıklı belgesel film şenliği 24 Aralık 2011 Cuma günü başlıyor. Etkinliğin teması ise Karadeniz vurgusunu güçlendirmek amacıyla "çay" olarak belirlendi.
Konuyla ilgili bilgi veren TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, bilgi merkezi olarak kültürel-sanatsal çalışmaları önemsediklerini belirterek Karadenizliler'in de bu tür etkinlikleri ilgiyle takip ettiklerini vurguladı. Karbuz, 24 Aralık Cuma günü başlayacak olan AB-Türkiye Belgesel Buluşması'nda hem Avrupa'dan hem Türkiye'den hem de Karadeniz Bölgesi'nden filmlerin gösterileceğini anlatarak "Etkinlik süresince kültürel bir kucaklaşma yaşanacak" dedi.

BELGESEL ATÖLYESİ KURULDU
Belgesel Film Günlerinin 24 Aralık Cuma Günü saat 18.00'de klasik müzik dinletisiyle başlayacağını ardından da belgesel film buluşması kapsamında Trabzon İletişim Meslek Lisesi'nde kurulan "Belgesel Atölyesi"nin etkinlik için çektiği muhacirlik konulu filmin gösterimiyle devam edeceğini anlatan Karbuz, "AB-Türkiye Belgesel Film buluşması yalnızca film gösterimiyle sınırlı kalmadı kurduğu belgesel atölyesiyle genç belgeselcilere de yol açmaya çalıştı. Bundan sonraki süreçte bu arkadaşlarımızla ve yeni yetişecek olan belgeselci arkadaşlarla da çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BELGESELCİLER TRABZON'DA KONUŞACAK
Etkinlikte belgesel film gösterimlerinin yanı sıra alanlarında uzmanlaşmış isimlerin söyleşilerinin de gerçekleştirileceğini belirten Karbuz bu isimlerden bazılarının Coşkun Aral, Alman film yönetmeni Dirk Schaefer ve Oğuz Çiçek olduğunu söyledi. Karbuz Trabzon Sanatevi'nde düzenlenecek olan etkinliklerin tümünün ücretsiz olduğunun da altını çizerek, "Tüm Karadenizlileri hem çayımızı içmeye hem de filmlerimizi keyifle izlemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.