Mersin Sydv'deki 'İşçi' Alımları

Mersin Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, 'sosyal yardım inceleme görevlisi' unvanıyla 2 psikolog, 2 sosyolog ve bir de sosyal hizmet uzmanı alınacağı bildirildi

Mersin Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, 'sosyal yardım inceleme görevlisi' unvanıyla 2 psikolog, 2 sosyolog ve bir de sosyal hizmet uzmanı alınacağı bildirildi.
'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esasları' kapsamında alınacak olan personelle ilgili olarak Mersin Vali Yardımcısı ve aynı zamanda da SYDV Başkanı Kadir Okatan imzasıyla yapılan açıklamada; adaylardan istenen şartlar ve başvuruların nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Söz konusu açıklamada başvuru için 30 yaşını doldurmama şartı getirilirken, adayların üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren; sosyoloji, psikoloji veya sosyal hizmet bölümlerinden mezun olması istendi. Adaylardan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2010 yılında yapılan 'Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) P3 puan türüne göre en az 70 puan almasının yanı sıra görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl sağlığı ya da vucüt sakatlığı olmaması gibi özel şartların da arandığı belirtildi.
Başvuruda istenen belgelerse şöyle; "Başvuru dilekçesi (özgeçmiş, ikametgah adresi ve iletişim bilgileri de dilekçede yer alacak), diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da noter tasdikli sureti, nüfus cüzdanı sureti, 2010 yılı KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf, askerlik terhis belgesi aslı veya tasdikli sureti (erkek adaylar için), tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu, sabıka kaydı ve eğer varsa iş deneyim belgeleri."
Başvuruların en geç 31 Aralık 2010 tarihine kadar yapılması istenirken, belirtilen tarihten sonra yapılan başvuruların değerlendirilmeyeceği bildirildi.
Vakıf bünyesinde çalıştırılacak olan personellerin, başvuruda bulunan adaylar arasında yapılacak olan sınava göre belirleneceğine dikkat çekilirken, KPSSP3 puan türünden başvuruda bulunan adaylar arasında en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, her bir bölüm itibarıyla alınacak personel sayısının 4 katı aday mülakat sınavına çağrılacağı belirtildi. Mülakat sınavına çağırılacak adayların isim listesi 04 Ocak 2011 tarihinde Mersin Valiliği'nin resmi internet sitesinde açıklanacağı dile getirildi. Sınavın, Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından seçilen sınav komisyonu tarafından mülakat yöntemi ile Mersin İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda 11 Ocak 2011 tarihinde gerçekleştirileceği bilgisi verildi.
Mülakat sınavında; alanında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (20 puan), İngilizce yeterlilik; 'ÜDS, KPDS, TOEFL, First Certifıcate ya da IELTS' sınav sonucu (alınan puana göre orantılı 20 tam puan üzerinden), B sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak (5 puan), sosyal projede çalışmış olmak (5 puan), kendini ifade, sosyal diyalog ve iletişim becerisi (50 puan) kriterleri gözetilerek puanlama yapılacağı açıklandı. Adayların, mülakat sırasında konuyla ilgili belgelerin aslı ya da noter tasdikli suretini ibraz edebileceği ifade edilirken, mülakat sınavı sonucu alınan notla 2010 yılı KPSSP3 puan türünden alman notun aritmetik ortalaması sınav sonuç notu olarak belirleneceğinin altı çizildi. Sınav sonuç notu 60 puandan aşağı olmamak üzere en yüksek puan alan 2 asil 2 yedek psikolog, 2 asil 2 yedek sosyolog ve 1 asil 1 yedek sosyal hizmet uzmanı aday tespit edileceği belirtilirken, vakfın sınav sonucunda personel alıp almamakta serbest olduğu hatırlatıldı.