İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gaziantep İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'un başkanlığında yapıldı.

Özel Erdem Koleji'nde yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ve kurul üyeleri katıldı.
Özel Erdem Koleji öğrencilerinin müzik dinletisinden sonra bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Toplantıda daha sonra açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Gaziantep'in eğitimdeki sorunlarını çözmek için bir araya geldiklerini söyledi. Problemlerin çözümüne her bireyin katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan İbrahim Yurdakul, "Danışma kurulu bilinen problemlerin çözümü için oluşturulan önemli bir platformdur. Herkesin samimiyetle çözüm önerisi sunması gerekir" dedi.
Katılımcılara eğitim öğretimdeki sorunlarla ilgili geniş bir sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de, Gaziantep'in Akademik manada olması gereken yerde bulunmadığını ifade etti. Ekrem Serin eğitimde, bazı kriterlere göre 6. veya 7. sırada olduklarını belirterek, "Yapılan sınavlarda başarılı olamadık. İstenilen düzeye gelmek için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Akademik başarısızlıkta tespit ettiğimiz sorunlar var. Bunlar; göç, dersliklerin yetersizliği, toplumun eğitime bakış açısı,
kurumlardaki yapısal sorunlar ve personel açığıdır" diye konuştu. Önümüzdeki yıl bin derslik yaparak eğitim öğretime girmeyi hedeflediklerini anlatan Serin, "2011 yılında 55 bin öğretmen atanacak. Bu atamayla 2 bin 500 olan öğretmen açığımızın kapanacağı kanaatindeyim. Hizmetli açığımız var. Bazı okullarda 4 hizmetli çalışması gerekirken 1 kişi çalışıyor. Bu da temizlikte ve diğer konularda yetersiz kalmaya neden oluyor. Okul öncesi eğitimde de istenilen noktada değiliz. Her okula 1-2 yeni Ana sınıfı açmaya
çalışacağız. Özel okullar genel manada iyi. Derslik sayısına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bunun için yeni derslikler yapılması lazım" şeklinde konuştu. Okul yapımında arsa bulmakta zorlandıklarının altını çizen Serin, "Elimizde kamulaştırılmayı bekleyen arsalar var. Bu arsaların kamulaştırılması için 56 milyon 868 bin 65 lira gerekiyor. Bu konuda herkesin destek vermesi lazım" sözleriyle konuşmasını bitirdi.
Yapılan konuşmaların ardından görüş ve tavsiyelerin alınmasıyla toplantı sona erdi.