İsmail Türüt, Giresunlulardan bir kez daha özür diledi

Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, Giresunlu hiçbir hemşehrisine karşı 'terbiyesiz' ifadesini kullanmadığını belirterek, defalarca özür dilediği halde

Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, Giresunlu hiçbir hemşehrisine karşı 'terbiyesiz' ifadesini kullanmadığını belirterek, defalarca özür dilediği halde bir kez daha özrünü yinelediğini açıkladı.

İsmail Türüt, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır basında kendisi hakkında, Giresunlularla arasında problem varmış gibi gösterilen haberlerin çıktığını, söz konusu haberlerde Giresunlulardan özür dilemesi gerektiğinin yer aldığını hatırlattı.

Giresunlulara 'terbiyesiz' kelimesini kesinlikle kullanmadığını kaydeden Türüt, "Böyle bir sözü söylememiş olmama rağmen; gerek televizyon programlarımda, gerekse çeşitli konserlerimde bu yanlış anlamadan, söylemediğim bir söz yüzünden 'sırf Giresunlu hemşehrilerimin kalbi kırılmasın' diye defalarca sevgili Giresunlu hemşehrilerimden özür diledim. Özrümü tekrar ediyorum. Yanımda üç Giresunlu hemşehrim yaklaşık 5 yıldır görev yapmaktadır. Bunlardan biri orkestramda ritim sanatçısı ve Giresun'a mal olmuş önemli bir kardeşimdir. Giresun'un yetiştirdiği Ozan Arif ise dostum, ağabeyimdir. Giresun'un yetiştirmiş olduğu birçok siyasetçi, bürokrat, iş adamı büyüğüm, dostum ve kardeşim vardır, bizler etle tırnak gibiyiz." dedi.

Kendisi hakkında yayınlanan haberlere de tepki gösteren Türüt, kendisi ve sanatçılar üzerinden yapılacak tartışmalardan rant sağlayanlar ile hemşehrileriyle arasını açmak için iftira atanları, önce Allah'a sonra da Giresunlu hemşehrilerine havale ettiğini belirtti.