Azerbaycan'dan Necdet Doğanata'ya fahri doktora unvanı

Azerbaycan Beynelhalg İlim Merkezi, Türk dünyasına yaptığı katkı ve yardımlar dolayısıyla İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata'

Azerbaycan Beynelhalg İlim Merkezi, Türk dünyasına yaptığı katkı ve yardımlar dolayısıyla İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata'ya fahri doktora unvanı verecek.

İzmir Üniversitesi, Kıbrıs-Balkanlar-Avrupa-Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) tarafından 6 Aralık 2010 Pazartesi günü düzenlenecek 27. Uluslararası Edebiyat Şöleni'ne evsahipliği yapacak. Şölen için Türkiye'ye gelecek olan Beynelhalg İlim Merkezi Rektörü Prof. Dr. Elçin İsgenderzade, Doğanata'ya fahri doktora takdim edecek. Şölende ayrıca İzmir Üniversitesi fuayesinde Uğur Türkan'ın "Navruz" isimli vitray sergisi, Dr. Fadıl Ünal'ın "Türk Dünyası Hizmetleri" isimli fotoğraf sergisi açılacak ve KIBATEK yayınları imzaya sunulacak. Uluslararası Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları Paneli ve Şiir Şöleni'nden önce yapılacak fahri doktora takdim töreninde İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör İsgenderzade, Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ve KIBATEK adına Dr. Ünal birer konuşma yapacak. Şölende ise Bosna Hersek'te Türkoloji, Kazakistan Türkleri Edebiyatı, Azerbaycan Türkleri Edebiyatı, Özbekistan Edebiyatı, Irak Türkmen Edebiyatı, Kıbrıs Türkleri Edebiyatı ve Kırgızistan Edebiyatı ele alınırken "Bulgar Edebiyatı-Türk Edebiyatı İlişkilerine Bir Bakış" konulu sunum da yapılacak.

27. Uluslararası Edebiyat Şöleni'ne Türkiye'nin yanısıra Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Güney Kore, Bulgaristan, Irak, Kırgızistan, Kazakistan, Kosova, KKTC, Özbekistan, Polonya, Romanya ve Yunanistan katılacak. Üç gün sürecek şölen boyunca, sergilerin yanısıra geleneksel dans gösterilerine de yer verilecek.

Organizasyonun destekçisi İzmir Özel Fatih Koleji ve Doğanata Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata'nın Türk dünyasına desteği uzun yıllara dayanıyor. Doğanata Eğitim Kurumları, 1990'lı yıllarda çok sayıda Çeçen öğrenciye kapılarını açarken Bosna savaşından kaçan orta öğretim, lise ve üniversite düzeyindeki 49 öğrenci de İzmir'de eğitim görmüştü. Bu öğrenciler, üniversite öğrenimlerini de Türkiye'de tamamlamıştı.