Alparslan Arslan: Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan, saldırıdan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek, "Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum." dedi.

Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan, saldırıdan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek, "Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon ana davasında, Alparslan Arslan'ın arkadaşı Hilmi Öztürk, tanık olarak dinlenmek üzere kürsüye alındı. Arslan'ı 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ülkücü çevre içinde tanıdığını belirterek "Okulda birtakım huzursuzluklar, kavgalar oluyordu. Bölücü eşkiyaya karşı kendimizi savunuyorduk." diye konuştu. Avukat Öztürk, kamu görevlilerinin sokakta da türban takamayacağına ilişkin karar veren Danıştay 2. Dairesi üyelerinin fotoğraflarının "İşte O Üyeler" başlığıyla yayımlandığını söyledi. Öztürk, Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin 13 Şubat 2006 tarihli kupürünü, 14 Mayıs 2006 akşamı internetten indirerek Alparslan Arslan'a verdiğini belirtti.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından şüphelenip şüphelenmediği sorulan Öztürk, "Bir ihtiyacı var demek ki diye düşündüm. 9 yıldır tanıyordum. Güzel bir insandı, hayalleri olan ve motosiklet ehliyeti almak isteyen bir insanın 2 gün sonra böyle bir şey yapacağını düşünemedim." diye konuştu.

Danıştay baskınının ardından Alparslan Arslan'da yanında 'İşte O Üyeler' başlıklı haber küpürünün fotokopilerinin olduğunu basından öğrendiğini anlatan Hilmi Öztürk "Bizi kullandı. İrademi iğfal etti. Hem bizi kullandı hem de açıklıyor. 'Ondan aldım' diye açıkladı. Kızgındım, cezaevinde ziyarete gitmedim. Eylemi yapıyor, bizi kullanıyor." diye konuştu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Cumhuriyet Gazetesi'ne üçüncü bombanın atıldığı 11 Mayıs 2006 tarihinde yani bombanın atılmasından sonra 17.24'te Alparslan Arslan sizi aramış. Avukat Zeynep Küçük, Alparslan Arslan'ın bomba attıktan sonra sizi ve Salih Kurter'i aradığına dikkat çekti. Hafızanızı zorlar mısınız, sesinde bir tuhaflık var mıydı?" sorusu üzerine Öztürk, bir tuhaflık fark etmediğini söyledi.

Savcı Pekgüzel'in, "Alparslan Arslan sizi 12 Mayıs 2006 günü saat 13.52'de ve 15.23'te arıyor. Saniye sonra 15.24'te Arslan'a mesaj atıyorsunuz. Bir bilgi aktarımı mı var?" sorusu üzerine ise Öztürk, bilgi aktarımı olmadığını, ana görüşme ve mesajlaşmanın içeriğini hatırlamadığını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını tamamlamasının ardından tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan, söylemek istediği bir konu olduğunu belirterek söz istedi. Alparslan Arslan, "Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyorum. Şartlar öyle gelişti. Pişmanlık duyuyorum. Ben devletime bağlılığımı bildiriyorum. Devletimizi yıkma gibi bir düşüncem yok. Türkiye Cumhuriyeti'ne, kurumlarına, insanlarına bağlılığımı bildiriyorum." dedi.

Mahkeme heyeti başkanı Hakim Köksal Şengün de, istemesi halinde Alparslan Arslan'ı tek olarak dinleyebileceklerini belirtti.