Almanya'da kar ve buzlanma hayatı felç etti

Almanya'nın bir ok bölgesinde aralıksız devam eden kar yağışı, aşırı soğuklar ve buzlanma hayatı adeta felç etti.

Ülkede olumsuz hava şartlarından d

Almanya'nın bir ok bölgesinde aralıksız devam eden kar yağışı, aşırı soğuklar ve buzlanma hayatı adeta felç etti.

Ülkede olumsuz hava şartlarından dolayı ulaşımda büyük sorunlar yaşanırken, kara, hava ve deniz ulaşımı neredeyse durma noktasına geldi. Kara kış bazı eyaletlerde okulların kapanmasına neden oldu.

Almanya'nın bir çok bölgesi tarihinin en soğuk günü olarak tarihe geçerken, başkent Berlin'de yapılan ölçümlerde hava sıcaklığı –11 dereceye kadar düştü. Saksonya eyaletinde ise yapılan ölçümlerde termometreler –17'yi gösterirken, Kuzey Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Harz bölgesi ise – 18 ile günün en soğuk bölgesi oldu. Bölgede saatte hızı zaman zaman 100 km'yi bulan fırtına ise soğuğun etkisini daha da artıyor.

Meteroloji uzmanları fırtınanın da etkisiyle hava sıcaklığının –50 dereceye kadar hissedildiğini belirtiyor.

Başta Münih ve Frankfurt Havalimanı olmak üzere çoğu uçuşlar iptal edildi. Başkent Berlin Tegel havaalanı gibi bir çok havaalanında uçuşlarda büyük sorunlar yaşanıyor.

Tren seferlerinde de aksama meydana gelen ülkede başta otobanlar kara yollarında kar yağışı ve buzlanmadan dolayı uzun kuyruklar oluştu. Yüzlerce kaza meydana geldi ve bu kazalarda en az üç kişi hayatını kaybetti. Polis, özellikle kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Kuzey Almanya'da vatandaşlara kendi araçlarıyla trafiğe çıkmama çağrısı yaptı. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ağaç yıkıldı.

Deniz ulaşımında da sorunlar yaşandığını belirten uzmanlar özellikle Almanya Danimarka sınırında yer alan Rügen bölgesinde durumun kritik olduğunu ifade ettiler. Federal Deniz Ulaşımı Dairesinin internet sitesinde yapılan açıklama da ise Schleswig Holstein bölgesinde fırtına beklendiği ve Baltık Denizi kıyısında normalde 5 metre olan su seviyesinin 1,2 metre artarak 6,2 metreye çıkacağı tahmin ediliyor.

Olumsuz hava şartlarından dolayı Schleswig Holtein eyaletinin Segeberg ve Ohlstein kentlerinden sonra Saksonya'da da okullar tatil edildi. Uzmanlar hava şartlarının bir kaç gün daha bu şekilde devam edeceğini belirtti.

Kar ve soğuk hava Almanya'nın yanı sıra bir ok Avrupa ülkesini de etkisi altına aldı. İngiltere, Danimarka ve Fransa'da bazı uçak seferleri iptal edildi.