2018 Dünya Kupası Rusya'da oynanacak, Moskova'da zafer havası

2018 Dünya Kupası Rusya'da oynanacak. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın ardından Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Moskova'da bayram sevinci yaşanıyo

2018 Dünya Kupası Rusya'da oynanacak. 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın ardından Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Moskova'da bayram sevinci yaşanıyor. İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA yönetimi karmaşık bir oylama sisteminin ardından 2018 Dünya Kupası için Rusya'yı seçerken, Moskova'nın dişli rakipleri İngiltere, Belçika, Hollanda, İspanya ve Portekiz kaybedenler listesinde yer aldı. 2022 Dünya Kupası ise Katar'da yapılacak.

Rusya'nın karşılaşmaya ev sahipliği yapacağının belli olmasının ardından açıklamada bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, organizasyonu en üst düzeyde gerçekleştireceklerini ifade etti. Putin'in teşekkür için Zürih'e gitmesi bekleniyor. FIFA felsefesine ve dünya futbolun kalkınmasına uygun bir karar alındığını ifade eden Rusya Başbakanı, "Ben Zürih'e gidiyorum. Eğer Rusya lehine karar alınırsa oraya giderek bizzat teşekkür edeceğime dair söz vermiştim. Kendileri ile hazılıkları da konuşacağız." açıklaması yaptı.

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov da Zürih'de kupayı kaldırarak yaptığı açıklamada, "Siz bize güvendiniz, biz de sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız. Gelin birlikte tarih yazalım." dedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Zürih'e gitmeyeceğini açıklaması Moskova'da hayal kırıklığına neden olmuş, FIFA'nın seçimlerinde bir kısım yasal olmayan yöntemlerin yapıldığı yönündeki eleştirileri de basına yansımıştı. Bugüne kadar uluslararası bir futbol turnuvasına ev sahipliği yapmayan Moskova'nın en büyük artısının, arkasında güçlü bir devlet desteği olması olarak yorumlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de Twitter'den yazdı: "Haydi zafere! Biz 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağız. Şimdi buna hazırlanmamız gerekiyor. Elbette başarılı bir şekilde bunu yapabilmemiz gerekiyor."

RUSYA 16 STADYUM YAPACAK

Spor otoritelerine göre Dünya Kupası'nın Rusya'ya büyük kazancı olacak. Bunun için aktif bir şekilde alt yapı çalışmalarını başlatan Moskova, 16 yeni stadyum yapmayı planlıyor. Rusya'nın 2018 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren komitenin başkanı Aleksey Sorokin önceki gün yaptığı açıklamada, "Soçi'ye bakabilirsiniz. Orada verdiğimiz tüm sözleri yerine getiriyoruz. Gizli olmayan bir şey var ki, bir çok stadyumu inşa edecek kadar gücümüz var. Bunların bir kısmına şimdiden başladık bile" dedi.

Uluslararası basın daha çok İngiltere ya da İspanya-Portekiz ortaklığının 2018 Dünya Kupası'nı kazanmasını bekliyordu.