MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Bastırmacı: Provokatörler, şehrimizi yine karıştırmaya kalktılar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, "Ne hazindir ki, Kahramanmaraş dışından gelen bir takım mihrakların maşa

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, "Ne hazindir ki, Kahramanmaraş dışından gelen bir takım mihrakların maşası olan bölücüler ve provokatörler bu huzurlu tabloyu hazmedemeyerek şehrimizi yine karıştırmaya kalkışmışlardır.'' dedi.

Bastırmacı, Alevi Bektaşi Federasyonu organizesinde Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasında yaşanan gerginlikle ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi.

MHP olarak bu organizasyonun yapılacağını duydukları andan itibaren gerekli sağduyu çağrısını yaptıklarını anlatan Bastırmacı, tahriklerin ve provokasyonların olacağını bildiklerini ve acı olmasına rağmen haklı çıktıklarını dile getirdi. Bastırmacı, şöyle konuştu:

"Keşke haklı çıkmasaydık da bu olaylar yaşanmasaydı. Yaşanan gerginliğin ardından Vali Mehmet Niyazi Tanılır bizi aradı. Bu çağrıyı dikkate alarak bir kişinin bile burnunun kanamasına seyirci kalamayacağımız için bölücülerin tahrik ettiği vatandaşlarımızı sağduyuya davet ettik. 32 yıl önce dış mihrakların tezgahladığı olaylarla, kardeş kardeşe küstürüldü. Bu hadiseler sonucu yüzyıllardır beraber yaşayan insanlar birbirine küstürülmüş, her iki taraf da büyük sıkıntılar çekmiştir. Aradan geçen yıllar içinde hem Alevi hem Sünni kesimin kanaat önderlerinin çabası sayesinde bu insanlar barışmış ve huzur içinde yaşamaya devam etmişlerdir.

Ne hazindir ki Kahramanmaraş dışından gelen bir takım mihrakların maşası olan bölücüler ve provokatörler bu huzurlu tabloyu hazmedemeyerek şehrimizi yine karıştırmaya kalkışmışlardır. Kahramanmaraş'taki Alevilerin tasvip etmediği bu eylemi gerçekleştirmeye çalışmışlardır.''

Bastırmacı, MHP olarak her fırsatta bin yıllık kardeşliğe dikkati çektiklerini aktararak, geçmişte yaşanan sorunların konuşularak, bir araya gelerek çözülebileceği vurgusunda bulundu.