Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi, Çağlayan'da araçlar sular altında kaldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Oymapınar Barajı'ndan kontrollü su salımı ırmak kenarındaki bazı işyerlerini sular altında bıraktı.
Manavgat Irma
Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte Çağlayan Mahallesi Balıkçı İbrahim Yılmaz Apartmanı zemin katı ile 3 araba su altında kaldı. Zeynel Şenol Köprüsü'nde ise akıntı sıfır noktasına teğet hale geldi. Bölgede Çağlayan Camii avlusu, çocuk parkı, 3 kafeterya, bir öğrenci yurdu ve Üzümlü Dere Alabalık Çiftliği de su altında kaldı. Olta balıkçıları ise alabalık çiftliğinde kaçan balıkları yakalamak için oltalarını su taşkınlarının olduğu yerlere attı. Su taşkını Balıkçı İbrahim Yılmaz Apartmanı'ndaki bir otomobili ise yuttu. Çağlayan'da sular altında kalan balık çiftliğine ve bir gazete dağıtım bayisine ait araçlar kurtarılmayı bekliyor.
Çağlayan mahallesi sakinlerinden Emrullah Oğurlu, şiddetli yağmur yağışı nedeniyle Oymapınar Barajı'ndan 3 gün önce kontrollü su salımı yapıldığını, bu nedenle bazı apartmanların zemin katı, oyun parkı, bir öğrenci yurdu ve 4 işletmenin su altında kaldığını kaydetti. Oğurlu, "Her yıl kış ayı gelince Çağlayan Mahallesi'ni su basıyor. Bu yıl ise su baskını seviyesi çok yüksek. Bir otomobil tamamen sular altında. Bölgenin her kış sular altında kalmasını önlemenin tek çözüm yolu Naras Barajı'nın bir önce bitirilmesi." diye konuştu.
Irmakta su seviyesinin yükselmesiyle Manavgat Şelalesi'nde 7 dükkan ve restoranın sular altında kaldığını belirten İşletme Şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda su seviyesinin giriş kapısına dayandığını kaydetti. Erken önlem aldıkları için su taşkınında mal kayıplarının olmadığını belirten Başoğlu, her yıl kış aylarındaki taşkınların önüne geçmede köklü çözümün Naras Barajı yapımının bir an önce hayata geçirilerek su tutmasını sağlamak olduğunu ifade etti.
Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski, sağanak yağışlarda meydana gelen sel ve su taşkınlarına bağlı tarım, örtüaltı ve narenciye bahçeleri zararlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Eski, bölgede en fazla zararın tarım arazileri ve örtüaltı sebze üretiminde olduğunu ifade etti. Manavgat'ta 3 bin 500 hektar alanda örtüaltı sebze üretimi yapıldığını belirten Eski, bunun 2 bin 440'nın domates üretimi olduğunu belirtti.
MANAVGAT'TAKİ SU TAŞKINI MECLİS GÜNEMİNE TAŞINACAK
Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, Manavgat'taki sel ve su taşkınlarını parti milletvekilleri aracılığıyla TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti. Su taşkınlarının olduğu bölgede partililerle birlikte incelemede bulunan Büyüknohutçu, bir haftadır etkili olan yağmur yağışlarında Manavgat'ta çoğu tarım, örtüaltı ve narenciye bahçelerinin sular altında olduğunu kaydetti. Büyüknohutçu, sel ve su taşkınları sonrası halkın moral değerini yüksek tutmak için başta iktidar olmak üzere Antalya milletvekillerinin Manavgat'a gelmesi gerektiğini dile getirdi.