Avustralyalı Valerie Whitehead'in karaciğeri Kilisli Ahmet Topal'a nakledildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşen Avustralyalı Valerie Whitehead'in karaciğeri Kilisli Ahmet Topal

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşen Avustralyalı Valerie Whitehead'in karaciğeri Kilisli Ahmet Topal'a nakledildi. Avustralyalı bir insanın karaciğerinin bağışlandığını duyduğunda gözyaşlarına hakim olamadığını anlatan Ahmet Topal, herkesin organlarını bağışlaması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr Ünal Aydın tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu hayata tutunan Ahmet Topal, ameliyat sonrası kendini zinde hissettiğini ifade etti. Çok mutlu olduğunu kaydeden Topal, "Hocamdan Allah razı olsun. İzmir'e gelen bir turistin beyin kanaması geçirerek organ bağışı bulunmasıyla karaciğeri bana nasip oldu. Öbürlerini de bilmiyorum. Çok mutluyum, çok sağlıklı, zindeyim. Dünyanın öbür tarafından gelen bir İngiliz asıllı Avustralyalı organ bağışı yapıyor, bizimkiler yapmıyor. Bana nasip oldu, çok mutluyum. Ben 9 aydan beri bu rahatsızlığım çözüldü. Basur (hemoroid) ameliyatına gittim, kan değeri yüksek olduğu için ameliyatını yapamadılar. Oradaki dahiliye doktoru karaciğer teşhisi koydu. Beni üniversiteyi sevk etti. Burada da sağ olsun doktor Mehmet Koruk endoskopiden geçirdi. 'Senin karaciğerin iflas etmiş' dedi. Tek kurtuluşum karaciğer nakliydi, onu da buldum, çok mutluyum." diye konuştu.

Böyle bir nakil olacağının aklına gelmediğini söyleyen Topal, Kilis'ten Gaziantep'e çağrıldığını, ambulansla getirildiğini anlattı. Sevinçten gözyaşlarını tutamadığını aktaran Topal, organ bekleyenlere de organ bağışı yapılmasını temenni etti. Vatandaşların organ bağışı yapmasını tavsiye eden Topal, Valerie Whitehead'in böbreğinin nakil edildiği Kütahyalı Süleyman Uluten ile de tanışmak istediğini dile getirdi. Topal, "Neden tanışmak istemeyeyim? Kardeş bağı gibi bir durum var. 4 çocuğum var." diye konuştu.

GAÜN Organ Nakil Merkezi olmasaydı İzmir'e yetişemeyeceğini vurgulayan Topal, "Çünkü maddi durumum yok. İşçi emeklisiyim. Hayatım kurtuldu, hocam sağ olsun. Bu kurumun hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

GAÜN ORGAN NAKLİ MERKEZİ ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATIYOR

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr Ünal Aydın ise merkezin çok başarılı işlere imza attığını dile getirdi. Bölgede hızlı bir şekilde organ nakli gerçekleştirdiklerini kaydeden Aydın, bugüne kadar bu bölgedeki (Güneydoğu Anadolu) hastaları zor koşullar altında Ege Üniversitesi'ne ya da batıdaki diğer üniversitelere gitmesi için çalıştıklarını aktardı. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep'te güçlü bir merkez olduğunun altını çizen Aydın, bu merkeze Türkiye'nin her yerinden organ geldiğini hatırlattı. Aydın, şöyle dedi; "Bu merkez bu bölgenin insanına sağlık veriyor. Bu vaka bunlardan daha enteresanı. Çünkü hem Türkiye'nin en batı ucundan buraya organ geldi. Hem de o organı bağışlayan kişi dünyanın öbür ucundan Avustralya'dan bir kişiydi. Düşünebiliyor musunuz? Şu anda, dünyanın öbür ucundan bağışlanmış bir organı GAÜN'de naklini gerçekleştiriyoruz. Öbür şehre gitmek için yol parası olmayan bir insanı sağlığına kavuşturuyoruz.Bu üniversitemizi adına ve bölgemiz adına mutluluk verici bir olaydır. Açık söylemem lazım, bu merkezde nakil yaptığımız insanların hemen hemen genel durumu düşük insanlar. Bu insanlar hem sosyal olarak hem ekonomik olarak zayıf insanlar. Dolayısıyla bu insanların bir başka merkeze gidip nakillerini yaptırması neredeyse mümkün değil. Bu merkezde yaptığımız her naklin ayrı bir anlamı olduğunu düşünüyorum."