Başbakan Yardımcısı Arınç'a Fahri Doktora

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mevlana Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerde illegal örgütlerin olmaması gerektiğini söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mevlana Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerde illegal örgütlerin olmaması gerektiğini söyledi.
Mevlana Üniversitesi akademik yılı açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Konya milletvekilleri, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak Arınç'ın hayatından kesitlerin yer aldığı kısa bir film izlettirildi. Daha sonra kürsüye çıkan Arınç yaptığı konuşmada, "Sevgili gençler sizler oldukça şanslısınız. Modern bilimleri tahsil ederken, Hz. Mevlana'nın düşünce dünyasını kavramaya çalışırsanız bu
sıralardan öğretmen, mühendis olarak ayrılmayacaksınız, sevgiyi, hoşgörüyü ve aşkı tadacaksınız. Bir konuda duyarlı davranmanızı istiyorum. Geçmiş büyük medeniyetimizi ihmal etmeyin" dedi.
Bugün bütün dünyanın gündeminde artık Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Arınç, "Ülkemizin gösterdiği başarıyı tüm milletler gıpta ile izliyor. 8 yıllık iktidarımızda eğitim önceliğimiz oldu. Bakınız dün neredeyse orta okul ve lisenin olmadığı tüm Anadolu şehirlerinde artık üniversiteler var. Üniversiteler bizim gözbebeğimizdir. Çünkü üniversiteler laboratuvar niteliğindedir. 2002 yılında 53'ü devlet, 23'ü vakıf 76 olan üniversite sayımıza 78 üniversite daha eklendi ve 154 üniversitemiz oldu. Bundan sonra
amacımız ABD ve İngiltere'deki üniversitelerle rekabet edecek seviyeye getirmek olacak" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTELERDE İLLEGAL ÖRGÜTLER OLMAMALIDIR"
Son günlerde Türkiye gündeminde yer alan öğrenci olaylarına da değinen Arınç, şöyle devam etti:
"Ülkemizde bazı öğrenci gösterileri yaşanmaktadır. Düşüncelerini açıklamak isteyen öğrencilerimiz farklı yöntemler kullandı. Son eylemlerde öğrenciler dikkat ederseniz polislere ve siyasetçilere yönelik şiddet gösterdiler. Üniversiteler hiç şüphesiz evrensel değerlerin beşiğidir. Buralarda illegal örgütler olmamalıdır. Biz üniversiteleri büyümenin en önemli ölçüsü olmasını düşlüyoruz. Nefret ve kin gözleri kör eder."
Arınç, bir televizyonda yer alan programda sokaktaki insanlara senatör ve milletvekili sayısının sorulduğunu, kiminin 150, kiminin ise 300 dediğini ifade ederek, "Bizde 30 yıldır senatör yok. Bunu bilen yok. Ama bir sanatçının fotoğrafını gösteriyorlar, 'Bu Ezel'de oynuyor' diye hemen biliyorlar. En çok tanınan ise Beren Saat oluyor. Bizler kendimizi kitap okumaya ve bilgilerimizi tazelemeye alıştırmalıyız" diye konuştu.
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Bahattin Adam tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a fahri doktora diploması verildi.