Avustralya'daki İslami bilimler akademisi, ilahiyat üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimlerine başladı

Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce tarafından geçtiğimiz yıl Charles Sturt Üniversitesi'nin çatısı altında açılan ve İslami Bilimler ve Araştırma A

Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce tarafından geçtiğimiz yıl Charles Sturt Üniversitesi'nin çatısı altında açılan ve İslami Bilimler ve Araştırma Akademisi (Islamic Sciences & Research Academy - ISRA), İslami ilimler ve ilahiyat üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimlerine başladı. Önümüzdeki yıllarda doktora çalışmalarına da yer verecek olan ISRA, ön kayıt başvurularını almaya başladı.

Üniversite seviyesinde eğitim programı ile Charles Sturt Üniversitesi'nin çatısı altında faaliyet gösteren ISRA, bu yılki eğitim dönemine lisans programıyla başladı. Üç aşamadan oluşan lisans programı; Üniversite Sertifika (University Certificate), Alt Lisans (Associate Degree) ve Tam Lisans'dan (Bachelor Degree) oluşuyor.

Verilen eğitimin ilk basamağı olan Üniversite Sertifika (University Certificate) programı 8 genel dersten oluşuyor. Dersler İslami ilimlere ve ilahiyat eğitimine giriş teşkil eden temel konuları içeriyor. Verilen 8 dersin konu başlıkları ise şöyle; Modern dünyada İslam, İslam'ın temel inanç esasları ve dünya görüşü, Temel fıkıh, Klasik İslami ilimlere giriş, İslam'da maneviyat, Arapça'ya giriş, Peygamberler Tarihi ve Hz. Muhammed'in(SAV) hayatı.

Dersler arasında en önemli dersin Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı olduğunu söyleyen ISRA Başkanı Mehmet Özalp, dersi sadece kronolojik bir şekilde değil; ayrıca Peygamberimizin diplomasi yaklaşımı, karakteri, aile reisliği, devlet yöneticiliği gibi çok geniş ve derinlemesine işleyeceklerini ifade etti.

Derslerin yoğunluğunu konusunda da bilgi veren Özalp, her döneme 2 ders konduğunu tam zamanlı çalışan, öğrenci, ev hanımı veya benzeri yoğunlukta olan herkesin dersleri rahatlıkla yapabileceğini belirttiler. Dersler akşam 7 ile 9 saatleri arasında olacak. Ayrıca her dönem bir hafta sonunda özel programlar düzenlenecek.

İslami araştırma ve ilahiyat usulünü birleştirerek; üniversite düzeyinde, doğru ve sağlam kaynaklardan oluşan dersler, planlı ve programlı olarak derinlemesine işlemeyi hedefleyen ISRA, tüm vatandaşları bu programa katılmaya davet ediyor. Programa başvuru şartları ise şöyle: Lisans programına kayıt yaptıracak kişilerin Avustralya'da veya bir başka ülkede, örneğin Türkiye'de, liseyi bitirmiş olmaları ve İngilizce yeterliliklerinin olması gerekiyor. Liseyi bir başka ülkede bitirmiş olan kişilerin akademik IELTS sınavından ortalama en az 6.0 almış olmaları gerekiyor. Bu yeterlilik şartlarını sağlayan herkes programa başvurabilir.

Yüksek lisans programı için başvuracakların ise Avustralya'da üniversite lisans programını tamamlamış olmaları yeterli. Başka bir ülkede üniversiteyi tamamlayanlar için ise dil yeterliliği şartı yine geçerli.

Şu ana kadar 80 ön kayıt başvurusu alındığını söyleyen Mehmet Özalp, toplam öğrenci kontenjanının sınırlı olduğunu, bu nedenle programa kayıt olmak isteyen öğrencilerin acele etmeleri gerektiğini ifade etti.