Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu Türkiye'ye Giriş Yaptı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yola çıkan 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu', Pakistan ve İran'ı geçerek bugün Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu Türkiye'ye Giriş Yaptı
Gazze'de yaşanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için 2 Aralık günü Yeni Delhi'den hareket eden 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu', yoluna devam ediyor. Hindistan'dan hareket eden ve Pakistan'ın ardından İran'dan geçen konvoydaki aktivistler için Türkiye sınır kapısında özel bir karşılama töreni düzenlendi. Asya konvoyunda, Avrupa'dan yola çıkan konvoylardan farklı olarak aktivistler özel araçları ile değil, ulaştıkları ülkelerdeki otobüslerle yollarına devam ediyor. Asya'dan Filistin'e gönderilen
ilk insani yardım konvoyu olma özelliği taşıyan hareketin Türkiye'deki ev sahipliğini ise İHH İnsani Yardım Vakfı yapıyor.
İran sınırındaki Ağrı'nın Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan insani yardım gönüllüleri için bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama metnini okuyan Doğu ve Güneydoğu Anadolu İHH temsilcisi Selahattin Özer; konvoya Bahreyn, Japonya, Hindistan, Pakistan, Malezya, Endonezya ve İran'dan katılan herkese teşekkür etti. Özer, "Malumunuz yaklaşık olarak 4 yıldan beridir Gazze ambargo altındadır. İnsanlar kendi zaruri ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Çocuklar hastanelere gidememektedir.
Anneler çocukları için mama bulamamaktadır. Bugün burada kardeşlerimizle beraber İsrail'in uyguladığı bu zulmü, insanlık dışı muameleyi ve bu ambargoyu kırmak için Asya ülkelerinin oluşturduğu bu konvoyla birlikte Gazze'ye doğru hareket edeceğiz. Doğudan 6 kardeşimiz ve Türkiye'den 9 kardeşimiz şehit olmuştur. İsrail'in Gazze üzerinde uyguladığı ambargo kalkmadığı sürece bu insanlık konvoyları durmayacaktır. Dünyada buna benzer daha fazla konvoy hareket edecektir" dedi.
Daha sonra oluşan konvoyla Van'a hareket eden aktivistler, şehir turunun ardından geceyi Van Kapalı Spor Salonu'nda geçirdikten sonra yarın Tatvan ve Batman üzerinden Diyarbakır'a geçecek.