Sürücüler Dar Yoldan Geçerken Tehlikeli Anlar Yaşıyor

Başkent'te Ankara-Samsun karayolundaki çalışmalar nedeniyle trafik Kayaş Eskiyol'a verilince sürücüler, dere kenarında bulunan dar yoldan geçerken tehlikeli anlar yaşıyor.

Sürücüler Dar Yoldan Geçerken Tehlikeli Anlar Yaşıyor
Ankara-Samsun karayolu Yeşilbayır mevkiinde yol yapım ekipleri tarafından alt geçit çalışmaları başlatıldı. Yapılan çalışmalar nedeniyle yolun bu bölümünde yol trafiğe kapatıldı. Ankara'nın doğu şehirlerine geçişini sağlayan her gün binlerce aracın geçtiği şehirlerarası yolun geçişinin Kayaş Eskiyol'a aktarılması bu bölgede trafiği yoğunlaştırdı. 2 şeritli yolun kenarında yağışlar nedeniyle Hatip Çayı akarken, yol ile dere arasında hiçbir önlem olmaması nedeniyle sürücüler her an dereye düşme
tehlikesiyle karşı karşıya geliyor.
Mahalle sakinlerinden şoför olarak çalışan 70 yaşındaki Hasan Kaya, "Daha önce buruda çok kaza oldu. Yolun dar ve bariyersiz olması sebebiyle çaya düşüp boğulanlar oldu. Kayaş tarafında 2 kişi, Boğaziçi tarafında ise 3 kişi araçlarının çaya düşmesi sonucu boğularak öldü. Yetkililerin bir an önce burada acilen önlem almasını mahalle halkı olarak istiyoruz" dedi.