Merinos Halı'nın Kurucusu Mehmet Erdemoğlu Mezarı Başında Anıldı

Merinos Halı A.Ş.'nin kurucu başkanı, işadamı Mehmet Erdemoğlu, Gaziantep'te mezarı başında anıldı.

Merinos Halı'nın Kurucusu Mehmet Erdemoğlu Mezarı Başında Anıldı
4 yıl önce mide kanserinden tedavi gördüğü özel bir hastanede 75 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Erdemoğlu için Asri Mezarlık'taki aile kabristanında anma töreni düzenlendi. Törene Mehmet Erdemoğlu'nun çocukları İbrahim, Ali ve Mahmut Erdemoğlu, yakın akrabaları, Besni Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda seveni katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Duygulu anların yaşandığı törende Besni Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrenciler Adıyaman'ın Besni ilçesinden getirdikleri toprağı mezara döktü. Öğrenciler şiirler okudukları Erdemoğlu'nun kabristanını da karanfillerle süsledi.
Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından konuşan İbrahim Erdemoğlu, "Bizlere öğrettin yaşam ilkelerinden ve insanlara saygılı olma ilkelerinden asla taviz vermeden görevlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu yıl Mehmet Erdemoğlu Vakfı'nı kurduk ve tüm sosyal yardımları bu vakıf üzerinden yapmaktayız. Torunun Yasemin Erman adına Gaziantep'te yaptırdığımız Anadolu Lisesi'ni öğretime açmanın gururunu yaşadık. Ayrıca yaşam ilkelerini ve insanlığa bakış felsefeni Aysun Öner hocamızın önderliğinde kitap haline getirdik. Önümüzdeki yıl çok sevdiğin Adıyaman'ın Besni ilçesine fakülte hayalini gerçekleştirmek için temelini atacağız. Ayrıca Besni'ye taziye evi ve kız öğrenciler için yurt yaptırmayı düşünüyoruz" dedi.
1952 yılında savan dokuyarak ticarete atılan Mehmet Erdemoğlu, ilerleyen yıllarda Merinos Halı A.Ş.'yi kurdu. Erdemoğlu, 1983 yılından itibaren ise halı ve iplik sektöründe Merinos'u marka haline getirmişti.