Kimse Yok Mu Derneği, Alevi köylerinde aşure dağıttı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, Hicri muharrem ayı dolayısıyla Alevi vatandaşların yaşadığı köylerde aşure dağıttı. Me

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, Hicri muharrem ayı dolayısıyla Alevi vatandaşların yaşadığı köylerde aşure dağıttı. Merkeze bağlı yedi köye sabah saatlerinde giden dernek gönüllüleri, önceden hazırlanmış aşure paketlerini verdi. Muharrem ayında köylerine ilk defa bir sivil toplum kuruluşunun geldiğini ifade eden vatandaşlarsa birlik ve beraberlik adına bu tür organizaslonların devam etmesi dileğinde bulundu.

Kimse Yok Mu Balıkesir Şubesi, merkeze bağlı Kabakdere, Deliktaş, Karamanlar, Türkali, Yeşilyurt, Çukurhüseyin ve Kavaklı köylerinde aşure dağıttı. Üç ekip olarak giden gönüllüler, kahvehaneleri ve evleri ziyaret ederek vatandaşların muharrem ayını kutladı. İlk olarak Kavaklı'ya giden gönüllüler, köy meydanında vatandaşlarla sohbet etti, aşure verdi. Daha sonra kahvehaneye girerek, vatandaşların dertlerini dinleyip aşure ikram etti.

Kimse Yok Mu Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Yavaşça, "Dertleriyle dertlenmek, birlik ve beraberliğimizi göstermek için yanlarında yer aldık. Bütün Müslümanların muharrem ayını ve içinde barındırdığı Aşure Günü'nü tebrik ederim. Bu ayın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını dilerim." dedi.

Köylülerden Şeref Taşkın (60) da dernek gönüllülerine teşekkür ederek, böyle günlerin insanları birbirine yaklaştırdığına dikkat çekti. Taşkın, "Birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörülü olmalıyız. Böyle bir incelik gösterdiğiniz ve bizleri hatırladığınız için teşekkür ederiz. Hepimiz biriz, tek Allah'a inanıyoruz. Millî ve manevî günlerimizde birlik ve barebirilğimizi pekiştirmeliyiz." şeklinde konuştu. Rıza Özçelik (80) de Müslümanlar için önemli olan bu günde kendilerini hatırlayan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti.