HEM'den kursiyerlere makine desteği

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan dikiş-nakış kurslarına makine desteğinde bulunuldu. Özelikle köylerde bulunan

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan dikiş-nakış kurslarına makine desteğinde bulunuldu. Özelikle köylerde bulunan kurslara verilmek üzere 36 adet dikiş makinesi düzenlenen törenle kurs usta öğreticilere teslim edildi.

Hal Eğitim Merkezi Çok amaçlı Salonunda düzenlenen törene usta öğreticilerin yanı sıra Kaymakam Murat Girgin, eşi Zeynep Girgin, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, HEM Müdürü Şemsettin Hamidi ve müdür yardımcısı Mehmet Sabahattin Genç katıldı. Kursiyerlere makine dağıtan Kaymakam Murat Girgin, ilçeye atandığından bu yana köylere yaptığı ziyaretlerde özellikle kurs merkezlerini ziyaret ettiğini kaydetti. HEM'in Nusaybin'de çok faal olarak çalışmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Girgin, özelikle kadınlara yönelik önemli kurslar açıldığını dile getirdi.

Girgin, "Kursiyerlerden ve kurs hocalarında en çok duyduğumuz şey makinelerin yetersiz olmasıydı. Usta öğreticilerimiz ile öğrencilerimiz arasında güzel bir ortam oluşmuş. Herkes bu konuda çok istekli. Biz de Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kurslarımızın bu tür ihtiyaçlarını yavaş yavaş karşılamaya çalışacağız. Çünkü elimizde ne kadar araç gereç olursa o kadar daha çok insana bilgi, beceri ve el sanatını öğretmemiz sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

HEM yetkilileri, daha önce de HEM'e 2 adet overlok, 1 adet reçme, 1 adet elektronik nakış makinesi ve 3 adet sanayi tipi makine desteği yapıldığını bildirdi.