DİKA yönetim kurulu Batman'da toplandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinin kalkındırılması için kurulan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu topl

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinin kalkındırılması için kurulan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu toplantısı Batman'da yapıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın Aralık ayı yönetim kurulu toplantısı, Batman TPAO'da Kristal Park Tesisleri'nde yapıldı. Dört ilin valileri, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanlarından oluşan yönetim kurulu, davetliler ve basın mensuplarının katıldığı öğlen yemeğinden sonra toplantıya geçildi. Toplantıya ev sahipliği yapan Batman Valisi Ahmet Turhan, Dicle Kalkınma Ajansı'nın Aralık ayı yönetim kurulu toplantısının Batman'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Siirt Valisi Musa Çolak, bir yıldır sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığı görevini mevzuat gereği Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'a devretti. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan görevi devreden Siirt Valisi Musa Çolak'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket sundu. Daha sonra, kalkınma ajansının çalışmalarının yer aldığı slayt sunumu gerçekleştirildi. Yoğun gündemle toplanan yönetim kurulunun, genel sekreterlik tarafından hazırlanan mali destek programı. 2010 yılı sonuçlanmadan ilan edilmesi beklenen mali destek programının amacı, bölgede sanayi ve ticaretin geliştirilmesine yönelik projeler gibi konuları görüşeceği belirtildi.