Asya - Gazze Konvoyu Gaziantep'e Geliyor

İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, 2 Aralık'ta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den hareket eden Asya-Gazze Dayanışma Konvoyu'nun 17 Aralık'ta Türkiye'ye ulaşacağını 20 Aralık'ta da Gaziantep'te olacağını söyledi

İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, 2 Aralık'ta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den hareket eden Asya-Gazze Dayanışma Konvoyu'nun 17 Aralık'ta Türkiye'ye ulaşacağını 20 Aralık'ta da Gaziantep'te olacağını söyledi.
Şükrü Okudan, dernek binasında Yönetim Kurulu üyeleri; Mahmut Yılmaz, İdris Tekin, Ahmet Tahiroğlu ve Mehmet Öztürk ile düzenlediği basın toplantısında, konvoya Gazze'de yaşanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için Asya'nın farklı 20 ülkesinden 150-200 kadar aktivistin katıldığını belirtti.
Asya konvoyunda, Avrupa'dan yola çıkan konvoylardan farklı olarak, aktivistlerin özel araçları ile değil ulaştıkları ülkelerdeki otobüslerle yollarına devam ettiklerini dile getiren Okudan, Filistin'e gönderilen Asya'daki ilk insani yardım konvoyu olma özelliği taşıyan hareketin Türkiye'deki ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapmaktadır. Aktivistler eğer herhangi bir engellenmeyle karşılaşmazlarsa İsrail'in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze'de olacaklar." dedi.
Asya konvoyunun Gaziantep programı hakkında bilgi veren Okudan, "Pazar günü Saat 15:00'da Gaziantep Beylerbeyi Real Otoban çıkışında araç konvoyu ile karşılama yapacağız. Saat 15:30'da Şehir turu ve Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonu'nda konaklama olacak. Saat 18:00'da Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonun'da basın açıklaması gerçekleştirilecek ve gece Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonu'nda konaklayacaklar. Konvoyu Pazertesi saat 09:00'da Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonu'ndan, sonrasında da Kilis sınır
kapısından Gazze'ye uğurlayacağız" diye konuştu.
26 Aralık Pazar günü saat 13:00'de 9 şehit verilen Mavi Marmara gemisinin Sarayburnu İskelesinde karşılanacağını da ifade eden Okudan, "Bununla ilgili olarak şehrimizden bu karşılama programına katılmak isteyen gönüllülerimiz derneğimiz ile irtibata geçip bilgi alabilirler. Yine önümüzdeki hafta 20 - 26 Aralık tarihleri arasında da Mavi Marmara gemisi ve orada yaşananlara tekrar şahitlik edeceğimiz fotoğraf sergimiz açılacaktır" şeklinde konuştu.