Türkiye-hırvatistan İş Konseyi Toplantısı

Adalet Bakanı ve Türkiye-Hırvatistan Karma Ekonomik Komisyonu Başkanı Sadullah Ergin, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ikili ticaret hacmini 2013 yılında 1 miyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

Adalet Bakanı ve Türkiye-Hırvatistan Karma Ekonomik Komisyonu Başkanı Sadullah Ergin, Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ikili ticaret hacmini 2013 yılında 1 miyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği Türkiye-Hırvatistan İş Konseyi toplantısı, Adalet Bakanı ve Türkiye-Hırvatistan Karma Ekonomik Komisyonu Başkanı Sadullah Ergin ve Hırvatistan Ekonomi, Çalışma ve Girişimcilik Bakanı Duro Popijac'ın katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Bakan Ergin, Türkiye ekonomisinin krizden en az etkilenen ekonomilerin başında geldiğine işaret ederek, "Türkiye, dünyada yaşanan küresel krizde güçlü finans politikası ve zamanında aldığı tedbirlerle AB ülkeleri ve Amerika'ya oranla çok daha düşük boyutta bir kriz yaşamıştır. IMF'nin de tescil ettiği gibi, şu anda Türkiye krizden çıkmış ve hızlı büyümeye girmiştir. 2008 yılı sonunda yüzde 8.1 büyüme bekliyoruz. Gelecek yıllarda da bu büyüme devam edecek" dedi.
Devletlerin ekonomik ve siyasi ilişkileri kadar işadamlarının karşılıklı ilişkilerinin önemine dikkat çeken Ergin, "Bölgesel anlamda iki ülkenin birlikte hareket etmesi avantajına olacaktır; biz buna inanıyoruz. Hedefimiz ikili ticaret hacmini 2013 yılında 1 miyar dolara çıkarmaktır. Karşılıklı yatırımlara önem vermeliyiz. Ortak yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Türkiye yabancı yatırımcıya ilişkin yaptığı düzenlemelerle yerli ve yabancı yatırımcı arasındaki farkı ortadan kaldırmıştır. Global rekabet büyük
düşünmeyi zorunlu hale getiriyor" şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Ergin, Hırvat Bakanı Plaket takdim etti.