Polisten muhtarlara aile içi şiddet eğitimi

Sinop Emniyet Müdürlüğü, mahalle ve köy muhtarlarını, aile içi şiddet olayları ve şiddete maruz kalanlara yönelik olarak yapılacak yardım konularında

Sinop Emniyet Müdürlüğü, mahalle ve köy muhtarlarını, aile içi şiddet olayları ve şiddete maruz kalanlara yönelik olarak yapılacak yardım konularında bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polis Merkezi Amirliği'nde görevli Taylan Özgür Kök tarafından sorumluluk bölgesinde bulunan 8 mahalle ve 5 köy muhtarının da katılımıyla huzur ve bilgilendirme toplantısı düzenlendiği bildirildi.

Toplantıda muhtarlara aile içi şiddet olayları ve şiddete maruz kalan kişilerle ilgili yapılan uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Yardıma ihtiyacı olan kişilerin bildirilmesi halinde polisin söz konusu kişilere her türlü destek ve yardımı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Toplantıda muhtarlara, 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun ilgili maddeleri anlatılmış, geçici ikamet eden kişilerin muhtarlarımız tarafından takibinin yapılması ve kanun çerçevesinde kimlik bildirimlerinin yapılarak belgelerinin polis merkezine ulaştırılması gerektiği ifade edilmiştir. Son dönemlerde meydana gelen kontör dolandırıcılığı ve benzeri olaylarla ilgili bilgi verilerek vatandaşlarımızın bu konularda bilgilendirilmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar anlatılmış olup, her türlü olay ile ilgili 155 ihbar hattına bilgi verilmesi istenilmiştir."