Hayvancılıkla Uğraşan 6 Kişi Dağda Mahsur Kaldı

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 6 kişi kar yağışı ve sis nedeniyle Engizek Dağı'nda mahsur kaldı.

Alınan bilgilere göre, isimleri henüz bilinmeyen ve kaç kişi oldukları tespit edilemeyen 6 kişi dağda bulunan sürülerini ilçeye döndürmek için yaylaya çıktı. Dönüş yolunda bastıran ani kar yağışı ve sis nedeniyle ilerleyemeyen köylüler tekrar çadırlarına sığındı.
Bunun üzerine harekete geçen Çağlayancerit Kaymakamlığı, şahıslara ulaşabilmek için çalışma başlattı. 2 dozer yardımıyla Nurhak ve Çağlayancerit'ten yol açma çalışmaları devam ederken, vatandaşların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Kar ve sis nedeniyle yol açma çalışmalarının güçlükle ilerlediği öğrenilirken, jandarmanın da şahısların bulunduğu yere ulaştığı ve yol açma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçeye getirileceği öne sürüldü.
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz yol açma çalışmalarını devam ettiriyor. Toplam mesafe 15 kilometre. 14 kilometresi açıldı. Şahıslara yaklaşık 1 kilometre uzaktayız. Zaten bunlar orada yaşayan insanlarımız. Biz tedbir amaçlı indiriyoruz" dedi.