Tren Kazasında Yaşamını Yitiren Din Adamları Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aydın'ın Umurlu Beldesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden din görevlilerinin ikisi Aydın'da kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuklarına uğurlandı

Tren Kazasında Yaşamını Yitiren Din Adamları Son Yolculuğuna Uğurlandı
Aydın'ın Umurlu Beldesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden din görevlilerinin ikisi Aydın'da kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Aydın'daki cenazelerin namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Diğer Cenazeler, memleketleri Uşak ve Isparta'ya gönderildiler.
Bilindiği gibi dün Umurlu'da bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Eğitim Merkezi ve Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda görevli Gazi Yıldırım, Murat Maraşlı ve İzzet Yılmaz ile aynı Kur'an Kursu'nda hizmetli olarak çalışan Nurettin Aktekin, dersler bittikten sonra evlerine gitmek için birlikte bindikleri arabanın kursun önündeki hemzemin geçitte trenin altında kalması sonu yaşamlarını yitirmişlerdi. Bugün öğle namazına müteakip din görevlilerinden ikisi bugün Bey Camiinde kılınan cenaze namazıyla son yolculuklarını uğurlandılar. Kazada yaşamını yitiren Nurettin Aktekin'in cenazesi Uşak'a gönderilirken Murat Maraşlı'nın cenazesi ise Isparta'ya gönderildi.
Aydın Merkez Bey Camiinde ayrı ayrı kılınan cenaze namazına Diyanet işleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, çok sayıda din görevlisi, ölenlerin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Cami avlusuna sığmayan cemaat caminin yanından geçen yollarda cenaze namazı kıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Görmez kıldırdığı cenaze namazı sonrasında trafik kazalarına dikkat çekerek insan unsurlarından meydana gelen trafik kazalarına değindi. Prof. Dr. Görmez, "Hayatın dünyadan ibaret olmadığına inanan bir topluluğuz. Ölümün yok olmak olmadığını inanıyoruz. Dünya hayatı fani baki olan ahrettir. Ancak trafik kazalarında insan unsurundan kaynaklanan faktörler üzerinde yeniden düşünmek zorundayız" dedi.
"ÖLECEĞİ İÇİNE DOĞMUŞ"
Kazada hayatını kaybedenler Umurlu Bölge Yatılı Kur'an Kursu Kurucu Müdürü olan ve bu güne kadar 500 kadarı Hafız olmak üzere binlerce öğrenci yetiştiren Gazi Yıldırım'ı son yolculuğunda öğr4encileri yalnız bırakmadı. Elim kazada hayatını kaybeden Gazi Yıldırım'ın kazanın meydana geldiği gün işe giderken herkesle helalleştiği öğrenildi. 5 çocuk babası olan Gazi Yıldırım'ın Pazar gününü Pazeratesiye bağlayan gece kötü bir rüya gördüğü, sabah kalkıp işe giderken de önce eşi ve çocukları ile ardından yakın komşuları ile helalleşerek "Gece kötü bir rüya gördüm. İçimde olumsuz bir his var. Hakkınızı helal edin" diyerek sabah işe gittiği öğrenildi.
Aynı zamanda komşusu olan Mesai Arkadaşı İzzet Yılmaz'ın aracı ile işe giden Gazi Yıldırım, pazartesi günü öğrencilerine ders verip, kurstan dönerken 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti.
Kılınan cenaze namazlarının ardından Gazi Yıldırım'ın cenazesi memleketi Nazilli'nin Uzunçam Köyü'nde, İzzet Yılmaz'ın Cenazesi ise Köşk Karatepe Köyü'nde, toprağa verildi.