'Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin' Kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yayın Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tetrapak arasında yapılan işbirliği ile "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" seminerlerine Malatya'da devam edildi.

'Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin' Kampanyası
Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yücel Abik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü sanatçı Toprak Sergen'in sunuculuğunu yaptığı seminerde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Gerçekten insanlar arasında elzem olan temel besin kaynaklarından ol süt, tüketimi bakımında, kullanımı bakımından hatta hazırlanışı esnasında bazen yanlışlar yapabiliyoruz. Bu programla uzman hocamızın verdiği bilgiler
ışığında sütü nasıl kullanmamız gerektiğini detaylı bilgiler alacağız. Programa yoğun ilgi var ve burada çocukların gelişiminde büyük rolü olan annelerimiz anne adaylarımız var. Bu programla çocuklarımızın gelişimi için faydalı bilgiler edineceğiz" dedi.
Bulut'un konuşmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Tanju Besler, "Beslenme, Sağlıklı Gelişim ve Süt" konulu bir seminer verdi.
0-4 yaş arası çocuk ölümlerinin büyük bölümünün yetersiz beslenmekten olduğunu belirten Besler, "Yani biz 0-4 yaş arası çocuklarda kaybettiğimiz her on çocuktan birini yetersiz ve dengesiz beslenmekten kaybediyoruz. Yetersiz ve dengesiz beslenmeyi topluma yaygınlaştırırsak bu ölümleri ciddi anlamda azaltmış oluruz. Bunun yanında yetersiz ve dengesiz beslenme ciddi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır" ifadelerini kullandı.