Öğrenciler şiirlerle Mevlana'yı anlattı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Liselerar

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' sonuçlandı.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile yarışmacı öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve sadece Osmangazi ilçesine bağlı okulları kapsayan yarışmanın, gelecek yıl Bursa çapında yapılacağını müjdeleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Osmangazi Belediyesi olarak farklı alanlarda hizmetler ve tarihi mirasa sahip çıkmanın yanı sıra kültürel alanda da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Dündar, Türkiye'de sadece Osmangazi'de her gece sema gösterisi yapıldığını hatırlattı.

Dündar, "Demek ki bizler bu konuları önemsiyor ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bunu, 'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması' ile de desteklemiş olduk. Bu tür etkinliklere gençlerimizin daha fazla katılım göstermesini diliyor, katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yarışmanın önemine değinen Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek ise gençlerin insan sevgisi üzerine şiir yazmasının çok güzel bir etkinlik olduğunu vurguladı.

'Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'na 29 okuldan 88 öğrenci katıldı. 'Gazel' şiiriyle birinci olan BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi'nden Gülizar Yıldız, ödülünü Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın elinden aldı. Salonu dolduran yüzlerce kişiye şiirini okuyan genç şair, konuklardan da büyük alkış aldı. Cem Sultan Lisesi'nden Asena Hürrem Önadım da 'Bul bende kendini' adlı şiiriyle ikinci, BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi'nden Arca Dilay Karaca ise 'Sevda Ateşi' adlı şiiriyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada Bursa Polis Koleji'nden Sami Kavafoğlu 'Semazen' adlı şiiri, Atatürk Anadolu Lisesi'nden Büşra Altay 'Hakikat Kervanı' adlı şiiri ve Bursa Anadolu Lisesi'nden İrem İzgi ise 'Mevla'ma Aşk Mevlana' adlı şiiriyle mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Yarışma sonucunda, birinciliği elde eden şiire bin TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ve her biri 250 TL olan 3 adet mansiyon verildi.

Başkan Mustafa Dündar, törenin sonunda Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile yarışmanın jüri üyeleri Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Profesör Doktor Bilal Kemikli ve Yazar Cevat Akkanat'a teşekkür plaketlerini verdi.