Çağdaş Seramiğin Öncüsü Füreya Koral Bursa'da Anılacak

Türkiye'nin ilk kadın seramik sanatçısı ve çağdaş seramiğin öncüsü olan Füreya Koral, Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cam Seramik Çalışma Grubu tarafından 17 Aralık günü düzenlenecek olan seramik sergisi ve konserle anılacak

Çağdaş Seramiğin Öncüsü Füreya Koral Bursa'da Anılacak
Türkiye'nin ilk kadın seramik sanatçısı ve çağdaş seramiğin öncüsü olan Füreya Koral, Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cam Seramik Çalışma Grubu tarafından 17 Aralık günü düzenlenecek olan seramik sergisi ve konserle anılacak.
Bursa Kent Konseyi'nin genişleyen çalışma grupları arasına bu yıl katılan Cam Seramik Çalışma Grubu, Türkiye'nin ilk kadın seramik sanatçısı Füreya Koral'ı doğumunun 100. yılında çeşitli faaliyetleri anmaya hazırlanıyor. Tayyare Kültür Merkezi'nde karma seramik sergisi açarak gerçekleştiren Cam Seramik Çalışma Grubu, ikinci faaliyetlerini ise 'Füreya Koral'ı An(la)mak' temasıyla 17 Aralık Cuma günü Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Yıldırım Gürses Sergi Salonu'nda gerçekleştirecek. Seramik sergisinde, ilk Türk kadın seramik sanatçısı Füreya Koral'ın fotoğrafları ve 3 eseri de yer alacak. Sergide, çalışma grubu sanatçıları tarafından yapılan 45 eser de yer alacak. Sergi, 17-26 Aralık günleri arasında ziyaret edilebilecek. Orhangazi Salonu'nda da 'Dünya Müzik Dostları Derneği (DMD) çok sesli korosu' ile 'Piyanist Füreya Ünal ve Divan Concort Oda Orkestrası' tarafından konser verilecek.