Yolu Kapanan Gölcük Boğaz Köyüne Ulaşım Sağlanamadı

Meteorolojinin soğuk hava dalgasının Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olacağı uyarısının ardından kar yağışı kendisini gösterdi

Yolu Kapanan Gölcük Boğaz Köyüne Ulaşım Sağlanamadı
Meteorolojinin soğuk hava dalgasının Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olacağı uyarısının ardından kar yağışı kendisini gösterdi. Cuma gününden itibaren etkisini gösteren kar yağışları Cumartesi günü daha da artarak Küçük Menderes havzasında etkili oldu. Havanın hissedilir şekilde soğuması Cumartesi günü Ödemiş pazarında da gözlemlendi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağarken, dağlarda yağan kar köylülerin kente inmesini engelledi. Ödemiş'in bazı dağ köylerine ulaşım güçlükle sağlandı. Soğuk ve yağışın etkisiyle Ödemiş pazarında hafta içinde yaşanan insan azlığı Cumartesi günü pazar yerinde de kendini gösterdi. Özellikle Bozdağ, Gölcük, Horzum, Aydın dağlarını kaplayan yoğun kar yağışı ile hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına indi.
BOZDAĞ'DA DA KAR, ULAŞIMI ETKİLEDİ
Gölcük'e bağlı Boğazköy'de kar kalınlığının 1 metreye kadar ulaştığını ifade eden Bayırlı köyü muhtarı Yaşar Uzun "Gölcük Boğaz mevkiinde ani bastıran kar yağışı ile birlikte, birçok köylümüz burada mahsur kaldı. Ani bastıran kar yağışının geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla düştüğü Gölcük'te vatandaşlarımız yolda traktörle bile gitmekte zorlandı. Köy hizmetlerinden talep ettiğimiz greyderler bile mahsur kalıp kayınca akşama kadar onları kurtarmak için çabaladık. Şu an kar kalınlığı Boğazköy'de 1 metre ila bazı noktalarda 2 metreye ulaştı. Gölcük ile ulaşım ancak diz boyunu aşan karın içinden yürüyerek sağlanıyor. Bozdağ'da ise kar tam anlamıyla karayolu ulaşımını felç etti. Cumartesi gecesi yoğun tipi nedeniyle Salihli yolu kapanırken, karayolları ekiplerinin gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun çalışmaları sonucunda dün öğle saatlerinde yol yeniden ulaşıma açıldı. Havanın ısınmaması nedeniyle yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı ekipler Ödemiş-Salihli yolunda tuzlama çalışması yaptılar. Greyderlerin uzun mesaisi gün boyunca devam etti. İzmir'in en yüksek noktası olan Bozdağ'da kar Pazar günü akşam saatlerinde de sürdü. Bu beyaz örtünün keyfini çıkarmak isteyen vatandaşlar Bozdağ beldesine akın etti. Bozdağ'a Ödemiş ilçe merkezinden ve Salihli'den gelen vatandaşlar bölgede ender rastlanan bu beyaz güzelliğin keyfini kartopu oynayarak çıkarırken, kimi vatandaşlar da fotoğraf makineleriyle kar manzaralarını fotoğrafladı.
Bozdağ'da kar ile ilgili belediye sınırları içinde tüm çalışmaları yürüttüklerini belirten Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin, "Kar yağışını önceden beklediğimiz için bizim adımıza herhangi bir sıkıntı olmadı. Ancak etkili tipi Salihli yolunu etkiledi. Şu an tüm yollar açık ve kullanılabilir durumda" dedi.
ALAŞEHİR YOLU AÇIK
Bozdağlar'ın doğu bölümünde Küçük Menderes Ovası'nı Alaşehir ve Sarıgöl'e bağlayan karayolunda da karayolları ekipleri yolun kapanmaması için yoğun çaba sarf etti. Tuzlama çalışmaları ile önlemlerini alan ekipler gece saatlerinden itibaren alarma geçti. Kiraz-Alaşehir karayolunda sıkıntı yaşanmadı. İğdeli köyü ve çevresinde kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği görüldü.