İgdaş'tan, 'Doğalgaz'da Güvenlik Ve Tasarruf' Seminerleri

En çevreci yakıt türü olan doğalgazı, 24 yıldır İstanbul'a ulaştıran İGDAŞ, "Doğalgazda Güvenlik ve Tasarruf" başlıklı ücretsiz seminerler düzenliyor.

İgdaş'tan, 'Doğalgaz'da Güvenlik Ve Tasarruf' Seminerleri
15 bin kilometrelik doğalgaz şebekesi, 4,5 milyona yaklaşan abonesine hizmet veren İGDAŞ'ın, doğalgaz kullanıcılarına yönelik ücretsiz düzenlediği seminerlerin sonuncusu, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde yapıldı. 2009 yılından beri gerçekleştirilen seminerlerde bugüne kadar 22 ilçeye ulaşıldı. Seminerlerin, İstanbul'un tüm ilçelerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Seminerler, DOSİDER (Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği), BACADER (Baca İmalatçıları ve Uygulayıcıları Derneği), İTESO (Doğalgaz Sıhhi Tesisat Kalorifer Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Odası) ve İlçe belediyeleri işbirliği ile yapılıyor. Ev hanımları başta olmak üzere tüm tüketicilere yönelik olan seminerlerde, tesisatların ve doğalgaz cihazlarının emniyetli kullanımı, olası doğalgaz kaçağı ve baca gazı zehirlenmesi durumlarında izlenecek yollar ve doğalgazın tasarruflu kullanılması
için alınacak önlemler gibi konular masaya yatırılıyor. Seminerlerde tüketicilerden gelen sorular, İGDAŞ yetkilileri ve diğer uzmanlar tarafından yanıtlanıyor.
Seminerlerin ardından katılımcılara, güvenli ve tasarruflu doğalgaz kullanımına yönelik bilgilendirici broşürler, animasyon filmleri CD'si, doğalgaz kaçağı durumunda sırasıyla yapılması gerekenlerin anlatıldığı magnetler dağıtılıyor.
Güvenli doğalgaz kullanımının, İGDAŞ'ın öncelikli konusu olduğunu belirten İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, "Abonelerimizin can ve mal güvenliği bizim için her şeyden daha önemli. Diğer yakıt türlerinde olduğu gibi doğalgaz kullanımında da, doğru bilinen yanlışların olduğunu gördük. Yanlış kullanımdan kaynaklı üzücü olayların yaşanmasının önüne geçmek için 2009 yılında bir çalışma başlattık. "İç Tesisat Güvenliği Yılı" olarak ilan ettiğimiz 2009 yılında, Doğalgaz'da Güvenlik ve Tasarruf Seminerleri'ni
başlattık. İlkini Şubat 2009'da Kağıthane ilçesinde düzenlediğimiz seminerleri şimdiye kadar 22 ilçede gerçekleştirdik. Doğalgaz kullanıcılarının seminerlere gösterdiği ilgi nedeniyle 2010'da da devam kararı aldık. Aralık ayında üç ilçede daha gerçekleştireceğimiz seminerleri, önümüzdeki yıllarda İstanbul'un tüm ilçelerine götürmeyi planlıyoruz." dedi.
(KDR-KDR-E)