Arkas Ulaştırma, kara taşımacılığı Renault Trucks ile yapacak

Kara taşımacılık şirketi Arkas Ulaştırma, Karsan'ın Bursa fabrikalarında üretilen 114 Renault Trucks Premium Alliance ile 5 çekiciyi törenle teslim al

Kara taşımacılık şirketi Arkas Ulaştırma, Karsan'ın Bursa fabrikalarında üretilen 114 Renault Trucks Premium Alliance ile 5 çekiciyi törenle teslim aldı. Arkas Ulaştırma, filosundaki çekici sayısını 429'a yükseltirken, 114 adet yeni Renault Trucks Premium ile birlikte filosundaki Renault Trucks oranı yüzde 88'e çıktı.

Karsan Bursa fabrikasında üretilen Renault Trucks Premium çekicilerin ilk partisi bugün fabrikada düzenlenen törenle teslim edildi. Törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien, Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek ve firmaların üst düzey yöneticileri katıldı.

Teslim töreni öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Renault Trucks'ı yerli üretim ve yakıt tasarrufundan dolayı tercih ettiklerini söyledi. Arkas, "1999 yılından bu yana süregelen işbirliğimizi 114 yeni araç alımı ile pekiştirdik. Müşterilerimize deniz, kara ve demiryolu olmak üzere entegre taşımacılık hizmeti sunuyoruz. Limandan fabrikaya ve fabrikadan limana uygun maliyetlerle taşıma hizmeti sunabilmek için kara filomuzu kurduk." dedi.

Türkiye'nin konteynır kara nakliyesinde en büyük filolarından birine sahip olan Arkas Ulaştırma'nın, bu alımla filosunu 4 yaş daha gençleştirdiğinin altını çizen Arkas, şunları söyledi: "Arkas Ulaştırma filosunun ortalama yaşı 4.8 olacak. Filomuzun Renault Trucks markasına karar vermemizdeki en önemli faktör, yapılan testlerde Renault Trucks markalı araçların Arkas Ulaştırma'nın çalışma koşullarında diğer markalarla oranla ortalama 100 kilometrede 1,9 litre daha az yakıt tüketimini tespit etmemiz oldu. Ayrıca, çevreye karşı duyarlılığı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu nedenle Euro5 emisyonlu motorlara geçiş ile karbondioksit ve diğer zararlı emisyonların azaltılmasına katkı sağlıyoruz."

"RENAULT TRUCKS YAKIT TASARRUFUNDA LİDER"

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien de 2009 yılında Karsan ile yaptıkları işbirliğine değinerek, "Her yıl kapasitemizi artırarak sürdürdüğümüz Karsan fabrikasındaki üretimimiz, Fransa'da uygulanan üretim süreçleriyle tamamen aynı özellikleri taşıyor. Karsan fabrikalarındaki üretim hattımız, Renault Trucks üretim sistemine mükemmel bir uyum sağlayarak, Türkiye'de üretilen bir Avrupa ürünü sunuyor." şeklinde konuştu.

Renault Trucks Premium araçlarının yakıt tasarrufunda lider olduğunun altını çizen Pollien, "Arkas'ın tamamen bağımsız olarak yürüttüğü testlerde de bu özelliğimizin bir kez daha onaylanmasından gurur duyuyoruz. Bu bizim sorumluluklarımızın ve araçlarımızın kalitesini, satış ve satış sonrası faaliyetlerimizi iyileştirme, geliştirme çabalarımızın göstergesidir." diye konuştu.

Karsan Otomotiv Genel Müdürü Murat Selek ise Renault Trucks ile 2007 yılında ortaklık başlattıklarını hatırlatarak, 2008 yılında anlaşmanın 3 yıldan 6 yıla kadar uzatılmasının, tarafların karşılıklı güveninin bir göstergesi olduğunu vurguladı.