Üreticiler sebze yetiştirmeyi uygulamalı olarak öğreniyor

Hatay'ın Erzin ilçesinde. Halk Eğitim Merkezi (HEM), toplam kalite yönetimi çalışmaları kapsamında örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açtı. Yeni aç

Hatay'ın Erzin ilçesinde. Halk Eğitim Merkezi (HEM), toplam kalite yönetimi çalışmaları kapsamında örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açtı. Yeni açılan kursa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Erzin'de daha önce zeytin yetiştiriciliği konularında üreticilerin bilgilenmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenleyen Halk Eğitim Merkezi (HEM). yaptığı çalışmalar doğrultusunda yeni ve farklı alanlarda eğitim kurslarını hizmete sokuyor.

Erzin Halk Eğitim Merkezi, toplam kalite yönetimi çalışmaları doğrultusunda örtü altı sebze yetiştiriciliği kurslarını devreye koydu. Kurulan örnek sera alanı çevresinde kursiyerlere ders veriliyor. Başlatılan kursa ilgi günden güne artıyor. Kursa, sebze yetiştiriciliğini daha iyi öğrenmek isteyen 33 vatandaş kaydoldu.

Haftada iki gün sürdürülen kurslarda kursiyerler teorik dersler alıyor, uygulamalı olarak sebze yetiştirmenin tekniklerini öğreniyor. İlçeye bağlı Gökdere Köyü'nde örnek sera alanında öğretmenler tarafından sebze yetiştiriciliği konularında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kurs boyunca biber, patlıcan, domates, salatalık ve kavun yetiştiriciliği yapacak.

Düzenlenen kurslara, Erzin Kaymakamı İskender Yönden de büyük bir destek veriyor. Yönden, Halk Eğitim Merkezi Planlama Komisyonu toplantısında yaptığı açıklamada, 'Erzin'in Kalkınması İçin Meslek Kurslarını Hayata Geçirmek' konulu bir çalışma gurubu kurulduğunu ifade etti.

Kaymakam Yönden, bu doğrultuda 18 meslek kursunu hedef aldıklarını, bu meslek kurslarını tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde hayata geçireceklerini söyledi.