Sağlık mensupları fotoğrafçılık kursunda buluştu

Adana Sağlık Mensupları Derneği'ne (Adana SAMEDER) üye sağlık mensupları fotoğrafçılık kursunda bir araya geldi.

National Geographic'den ödülü ola

Adana Sağlık Mensupları Derneği'ne (Adana SAMEDER) üye sağlık mensupları fotoğrafçılık kursunda bir araya geldi.

National Geographic'den ödülü olan Fotoğraf Sanatçısı Hayri Çırak'ın verdiği kursa doktor, eczacı ve dişçilerden oluşan 30 sağlık mensubu katılıyor. Hayri Çırak'ın iki hafta teorik iki hafta da pratik vereceği kursun ardından çekilen fotoların 14 Mart Tıp Bayramı'nda sergilenmesi planlanıyor.

5 yıldır profesyonel fotoğraf yaşamı olduğunu söyleyen Çırak, kendisinin soyut ve karanlıkta ışıklarla oynamayı içeren fotoğrafları sevdiğini kaydetti. Lise yıllarında Zenith, makinayla başladığı fotoğraf merakını bugünlere kadar taşıdığını anlatan Çırak, fotoğrafların insanı hayata bağladığını kaydetti.

Adana SAMEDER Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Türkoğlu ise sağlık mensuplarının yoğun çalışma temposu nedeniyle farklı kurslara katılamadığına dikkat çekerek, "Dernek olarak üyelerimiz için farklı alanlarda kurslar düzenliyoruz. Fotoğraf kursundan sonra ebru sanatına ilgi duyan arkadaşlar için de kurs düzenleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Fotoğrafın sağlık çalışanlarının hayatının bir parçası olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Sağlıkçılarımızın takip ettikleri hastalar olur. Katıldıkları uluslararası kongreler olur. Bunların fotoğraflı arşivlerini de bulundururlar. Birçok alanda ihtiyacımız olan fotoğraf için de fotoğraf makinesinin dilinden anlamak gerekir. Biz de bu kursla daha kaliteli ve güzel fotoğraflar arşivlemeyi amaçlıyoruz." dedi.