Kendi Doğum Gününde Şehit Ailesine Hediye Verdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde 1998 yılında Bingöl Karlıova'da iç güvenlik operasyonunda şehit düşen Piyade Er Aydın Kameray'ın mağdur olan ailesine Kdz

Kendi Doğum Gününde Şehit Ailesine Hediye Verdi
Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde 1998 yılında Bingöl Karlıova'da iç güvenlik operasyonunda şehit düşen Piyade Er Aydın Kameray'ın mağdur olan ailesine Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ve iş adamları sahip çıktı.
Alaplı'da 29 Kasım 1998 yılında Bingöl Karlıova'da iç güvenlik operasyonunda şehit düşerek, memleketi Zonguldak'ta gözyaşları içinde toprağa verilen Şehit Er Aydın Kameray'ın mezarının bakımsızlıktan harabeye döndüğü ve ailesinin de maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşam mücadelesi verdiğine yönelik haberin ardından harekete geçen Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, doğum gününü kutladığı gün akşam saatlerinde yanına bazı iş adamlarını da alarak şehit Kameray'ın annesi Gülüzar Kameray'ı Alaplı'da ikamet ettiği TOKİ evlerinde ziyaret etti. Aileye önce başsağlığı dileyen Erdoğan ve beraberindeki işadamları, kendilerine 2 ay yetecek miktarda kumanya ve bir miktar nakit yardımda bulundular. Erdoğan ve beraberinde gelen Aydınlı Gurup Karadeniz Ereğli Şube Müdürü Mustafa Özer ile Keleşoğlu Ticaret'in sahibi işadamı Hüseyin Keleş'i kapıda gören şehit annesi Gülizar Kameray, "Allah sizlerden razı olsun, bizi bu dar günümüzde sahip çıktınız. Allah sizin yolunuzu açık etsin" diye konuştu.
Karadeniz Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise, "Dernek binasında iş adamlarımız benim doğum günümü kutlamak üzere gelmişler. Sohbet ederken bu konu gündeme geldi ve hemen harekete geçtik ve buraya geldik. Kendilerine 2 ay yetecek miktarda kumanya temin ettik ve bir miktarda nakit yardım da bulunuyoruz. İş adamlarımız Mustafa Özer'e, Hüseyin Keleş'e İrfan Yazıcıoğlu'na ve basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Basın olmasaydı bizim bu olaydan haberimiz olmazdı. Burada basınımızın da ne derece önemli olduğu bir kez daha görülmüştür. Sizlere de teşekkür ediyorum vesile olduğunuz için. Biz Ereğli Verem Savaş Derneği olarak bu tür konulara çok duyarlıyız. İş adamlarımızla beraber bundan sonrada bu ailemize yardımlarımız devam edecek. Kendilerini yalnız bırakmayacağız. Kameray ailesine ben bir kez daha başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin" dedi.
"ŞEHİT ANNEMİZ BİZİDE BİR EVLADI BİLSİN"
İş adamı Hüseyin Keleş de, "Bu olaydan sizlerin sayesinde haberimiz oldu. Aslında bu bizim bir eksikliğimiz. Biz sadece dünyevi şeylerle ilgileniyoruz. Biz işadamlarının sosyal konularda duyarlı olmalıyız. Bunda başarılı olamıyoruz. Sağ olsun Hasan Erdoğan, Mustafa Özer ve İrfan Yazıcıoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bu haberi çünkü kendileri bize söylediler. Spontane gelişen bir olaydı. Tabi bu durum her şeyden farklı. En nihayetinde vatan görevin yaparken şehit düşmüş bir kardeşimiz. Allah rahmet eylesin. Ne mutlu ki ona şehit oldu. Bizim görevimizde geride kalanlara yardımcı olabilmek. Aslında mutlu değiliz, hüzünlüyüz. Böyle bir ortamda olmayı istemezdik. Annemiz hayır duasını bizden eksik etmesin. Bizi de bir evladı bilsin. Bundan sonra elimizden gelen her türlü yardımı kendilerine yapmaya hazır olduğumuzu bilmelerini isteriz" diye konuştu.
"HEP YANLARINDA OLACAĞIZ"
İş adamı Mustafa Özer ise, "Alaplı'da bu şehit ailemizin mağdur olduğunu basından öğrendik. Bizlerde ticaret hayatımızda yoğun bir tempo içerisinde çalışmaktayız. Bayram sonrası yardımda bulunmak istemiştik. Nasip bu güne oldu. Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan'ın doğum günü kutlamak üzere dernek binasında toplandık. O esnada sayın başkanımızla istişare olarak Bizde Aydınlı Gurup Ereğli Şubesi olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalıştık. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyoruz hep. İnanın şu an tüylerim diken diken oldu benim. Şehitlik çok güzel bir mertebe. Biz onlara hiçbir zaman yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Her zaman yanlarında bulunacağız. Bizleri başımızı yastığa koyup rahat ve huzur içerisinde uyuyorsak bu onların sayesinde. Askerimizin, polis teşkilatımız sayesindedir. Allah onları başımızdan eksik etmesin" dedi.