Bülent Arınç İzmir'de Fidan Dikti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı" projesi dahilinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine katılmak üzere İzmir'e geldi.

Bülent Arınç İzmir'de Fidan Dikti
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Çevre Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü'nün tüm Türkiye'de hayata geçirdiği proje kapsamında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, "BYEGM'nin başlattığı proje sayesinde gazetecilerin de bir dikili ağacı olacak" dedi.
Tüm Türkiye'de genel olarak havanın kara ve yağmura çevirdiğini belirten Arınç, bu sabah Ankara'dan İzmir'e gelirken uçakta zor dakikalar geçirdiklerini söyledi. Kar yağışı ve rüzgardan dolayı bugün yapacakları fidan dikim törenini ertelemek istemediklerini belirten Arınç, "BYEGM 8 ilde 'Basın Yayın Ormanı' oluşturdu. Bunlardan birisi de İzmir'de bulunuyor" dedi. Yarın da Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi'ne yakın bir bölgede ağaçlandırma yapacaklarını ifade eden Arınç, "Buraya bin 500 ağaç dikiyoruz.
Ağaç dikmek, hem insani bir görev hem inancımıza göre çok hayırlı bir iş. Uçakta gelirken Peygamberimizin bir hadis-i şerifi aklıma geldi. O hadiste şöyle diyor: 'Hemen, o saniye kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı mutlaka dikin' diyor. Bu, çeşitli anlamlar verilebilecek, çok güzel bir söz. Ama şimdi biz de böyle olumsuz hava şartlarında bile olsak ağaç dikme görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.
Proje kapsamında İzmir'in seçilmiş olmasından dolayı Basın Yayın Genel Müdürü ile İzmir İl Müdürü'nü ve bütün çalışanları tebrik ettiğini dile getiren Arınç,"Bir de bir anıt açtık. Üzerinde adlarına fidan dikilen, ağaç dikilen arkadaşlarımızın isimleri yazılı. Bu ormanlar sayesinde gazetecilerin de artık dikili bir ağacı olacak. Basının, hayatın önemli bir parçası olduğunu biliyoruz. Gözümüz, kulağımız, dilimiz olan basınımıza çok şey borçluyuz. Böyle anlamlı bir faaliyeti arkadaşlarımız gönüllü olarak
yaptı" diye konuştu.
Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Selçuk Özdağ ise İzmir'deki medya mensuplarıyla 4 hektarlık alana bin 500 çam fidanı diktiklerini söyledi. Benzer bir çalışmanın Manisa, Aydın Kuşadası ve Muğla Marmaris'te de hayata geçirileceğini anlatan Özdağ, amaçlarının yeşil bir Türkiye oluşmasına katkıda bulunmak ve ağaç sevgisi aşılamak olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anıtın açılışını İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile birlikte yaptı. Arınç, daha sonra kendi ismi verilen fidanı dikti. Tören alanına gelen vatandaşların ise soğuktan olumsuz etkilendiği görüldü.