AK Parti'den görme engellilere 'beyaz baston' ve 'konuşan saat'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanlığı, görme engelli vatandaşları beyaz baston ve konuşan saat hediye etti.

AK Parti Bursa İl Ba

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa İl Başkanlığı, görme engelli vatandaşları beyaz baston ve konuşan saat hediye etti.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeni ile vermeyi planladığı beyaz baston ve konuşan saatleri bu gün görme engellilere teslim etti. 3 Aralıkta Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda verilmesi planlanan baston ve saatler oluşan izdihamdan dolayı dağıtılamamıştı. Bu nedenle bu güne bırakılan teslim töreni Altı Nokta Körler Derneği binasında gerçekleştirildi.

Altı Nokta Körler Derneği'nde yapılan törene Bursa'da faaliyet gösteren 6 görme engelli derneğinin yöneticileri ve dernek üyeleri katıldı.

Engellilere 200 adet beyaz baston ve konuşan saat hediye eden AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, toplumun her kesiminin derdi ile yakından ilgilendiklerini kaydetti. Yalçın, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana her kesimin olduğu kadar, engelli vatandaşların haklarını da gözettiğini belirterek, toplumun her kesimiyle irtibat halinde olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların sıkıntılarını sona erdirmek için birçok faaliyete imza attıklarının altını çizen Yalçın, "Çünkü şunu biliyoruz ki; vatandaşının derdi ile dertlenmeyen, sorunlarını üstlenmeyen ve problemleri fark etmeyen yöneticilerin başarılı olma şansı yoktur. Bu hükümet bu anlayışla devam ediyor." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da her kesimin olduğu kadar, özürlü vatandaşların da karşılaştığı zorlukları giderme konusunda çok titiz davrandığını kaydeden Sedat Yalçın, dün Ankara'da katıldığı il başkanları toplantısında yine Erdoğan'ın kendilerine bu konularda direktiflerinin olduğunu anımsattı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Yakup Yılmaz da AK Parti İl Başkanı Yalçın'a teşekkür ederek, ''Unutulmamak çok güzel. Engelli kardeşlerimize verilen bu hediyeler ve sıkıntılarının bizzat başkan tarafından dinlenmesi bizleri memnun etti. Bizler bu karda kışta engel tanımadan buralara geldik, bizim önümüze engeller konulmasın biz her zorluğu aşarız.'' şeklinde konuştu.

Ardından 200 görme engelliden bazılarına temsili olarak 'beyaz baston' ve 'konuşan saat' hediye eden Sedat Yalçın, onlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.