6 ay sonra görme yetisini yeniden kazandı

6 ay önce görme yeteneğini kaybeden Mehmet Ali Güner, Muş Devlet Hastanesinde ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Muş'un Yeşilyurt Ma

6 ay önce görme yeteneğini kaybeden Mehmet Ali Güner, Muş Devlet Hastanesinde ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Muş'un Yeşilyurt Mahallesinde yaşayan 69 yaşındaki Mehmet Ali Güner, katarakt ve göz tansiyonu hastalığı sebebiyle 6 ay önce görme yeteneğini kaybetti. Yakınları tarafından Muş Devlet Hastanesi'ne getirilen Ali Güner, burada Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Oflu tarafından tedavi edildi. Oflu, riskli olduğu için diğer hastanelerin ameliyat etmekten kaçındığı hastasını ameliyatla 6 ay aradan sonra yeniden görebilmesini sağladı. Mehmet Ali Güner'in doktoru Yusuf Oflu, "Hastamız bize geldiğinde ameliyatı riskli bulunduğu için daha önce müracaat ettiği sağlık kuruluşları tarafından ameliyata alınmadığını söyledi. Hastamız 3 yıldan bu yana katarakt problemi yaşıyormuş. 6 aydan bu yana da görme yeteneğini kaybetmiş durumdaydı. Teşhisini koyduk, müdahale ettik ve katarakt ameliyatı yapıldı. Ameliyat başarılı geçti ve hasta yeniden görmeye başladı." dedi.

Mehmet Ali Güner'in Muş Devlet Hastanesine görme yeteneğini kaybetmiş bir halde, oğullarının kollarında getirildiğini ifade eden Oflu, "Yüksek göz tansiyonu nedeniyle, göz sinirleri harap olmuştu. Ağrıları nedeniyle sol gözü dondurulmuştu. Sağ gözde, göz içinde görmeyi azaltacak patalop saptanmadı. Sağ gözüne katarakt ameliyatı yapabileceğimi söyledim. Sevinçle kabul ettiler. Şimdiye kadar niye kimse katarakt ameliyatı yapmamış diye bir tereddüt yaşasam da, hastaya bir şans vermek gerektiğini düşündüm. Muş Devlet Hastanesinde, hastanın sağ gözüne, halk arasında "Lazerle Katarakt Ameliyatı" olarak bilinen Fakoemülsifikasyon yöntemi ile katarakt ameliyatı uyguladım ve göz içine mercek yerleştirdim. Ameliyat çok başarılı geçti. Ameliyatın ertesi günü sabah vizitinde hastamız görebilmenin mutluluğunu yaşıyordu. Beni uzaktan tanıdı. Ben de çok mutlu oldum. İki oğlunun yardımıyla geldiği göz polikliniğinden kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendisi yürüyerek ayrıldı" diye konuştu.

KÖR OLARAK GELDİĞİ HASTANEDEN SAĞLAM AYRILDI

3 yıldan bu yana defalarca hastaneye geldiğini ve her seferinde ilaç yazılarak geri gönderildiğini ifade eden Mehmet Ali Güner, ilk defa muayene olmak için geldiği Doktor Yusuf Oflu'nun kendisini sağlığına kavuşturduğunu söyledi. Yakın illerde dahil olmak üzere birçok defa hastaneye gittiğini, buna karşılık iyileşme yerine gitgide görme yeteneğini kaybettiğini belirten Güner, "3 yıldır bu hastalık ile mücadele ediyordum, hem Muş Devlet Hastanesinde, hem de diğer illerde bir çok defa muayene oldum. ancak ilaç tedavisi dışında herhangi bir tedaviye tabi tutulmadım. Yaklaşık 6 ay önce tamamen göremez hale geldim. 6 ay boyunca karanlığa mahkum bir hayat sürdürdüm. Bir kere de şansımı, Doktor Yusuf Oflu'da muayene olmakta denedim. İyi ki gelmişim. Yusuf Bey, beni çok sıcak bir şekilde karşıladı. Muayene ettikten sonra, ameliyat olmam gerektiğini ifade etti. Ben de bu teklifi kabul ettim ve ameliyat masasına yattım. Oldukça başarılı bir ameliyat geçirdim ve şu an rahatlıkla görebiliyorum" dedi.