Melikşah Üniversitesi'nde 'Görme Engelliler' Konferansı

Melikşah Üniversitesi'nde ''Türkiye'de Görme Engelli Hakları" konulu konferans düzenlendi.

Melikşah Üniversitesi'nde 'Görme Engelliler' Konferansı
Melikşah Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda Bilim Uzmanı Halil Tekiner ve Altı Nokta Körler Derneği adına Av. Saadettin Kulkul'un konuşmacı olarak katıldığı ''Türkiye'de Görme Engelli Hakları'' konulu konferans düzenlendi.
Türkiye'de görme engellilerin karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi veren Halil Tekiner, basında çıkan haberlerde görme engellilerin aciz insanlar gibi yansıtılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ve bu tür yayınların insanların zihninde engellilere karşı yanlış düşünceler oluşturacağını belirtti. Tekiner, ''Her engel gurubunun kendine özgü ihtiyaçları var. Özelde görme engellilerin karşılaştığı herkesin onları gözlüyor hissi, toplumdan dışlanmış gibi benzer hisleri vardır. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için. İnsanların görme engellilere bakış açısını değiştirmesi ve onlara toplumda hak ettikleri yeri vermesi gerekir'' dedi.
Altı Nokta Körler Derneği adına konuşma yapan Av. Saadettin Kulkul, görme engellilerin toplumun aynası olduğunu ve toplumda kendisi görmek isteyenlerin aynada kendisine değil görme engellilere bakması gerektiğini söyledi. Kulkul, ''Konferansa gelenlerden bir ricam var. Bugün eve gittiğinizde gözlerinizi kapatın odanızdan mutfağa su almaya gitmeyi deneyin. Bu şekilde görme engellilerin yaşadıklarını hissetmenizi tavsiye ediyorum'' şeklinde konuştu.