Burgas Valisi Grebenarov'dan Kırklareli Valisi Muşmal'a ziyaret

Bulgaristan'ın Burgas Valisi Konstantin Grebenarov ve beraberindeki heyet, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti.

Burgas Valisi

Bulgaristan'ın Burgas Valisi Konstantin Grebenarov ve beraberindeki heyet, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti.

Burgas Valisi Konstantin Grebenarov başkanlığında, Vali Yardımcısı Zlatina Dukova, TC Burgaz Başkonsolosu Sibel Erkan, Malko Tırnovo Belediye Başkanı İvan İvanov, Burgaz Emniyet Müdürü Milen Dimitrov, işadamları Nikola Barantiev, Petko Rusinov, Türk-Bulgar Sanayi Odası üyeleri Veselin Atanasov, Salih Şahin, Hülya Topal, Penka Atanasova ve Aydın Rıza, Vali Muammer Muşmal'a iyi niyet ziyaretinde bulundu.

Burgas Valisi Grebenarov, Kırklareli'ne iyi niyet çerçevesinde bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Kırklareli'ne üçüncü ziyaretini gerçekleştirdiğine işaret eden Grebenarov, "Belirtmek isterim ki sizin misafirperverliğiniz fevkalade. Ortak kullandığımız çok geniş alanlarımız var. Bulgaristan'ın en büyük limanları Burgas'da mevcut. Havaalanımız mevcut, serbest bölgemiz var ve iki ülke arasında alışverişimiz de çok faydalı. İki ülkenin bu iyi ilişkileri, tamamen bu bölgede yaşayan halkın menfaatleri doğrultusundadır.

Başta Malko Tırnovo kapı yolu olmak üzere, hükümetimiz tarafından gerekli önlemler alındı ve bu yolun tamamlanarak, hizmete açılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Gerçekten iki şehir arasında bir kardeşlik var. Bu sınır iki il arasındaki vatandaşlarımız için de iyi temel oluşturmaktadır. En kısa zamanda Avrupa Birliği üyesi olmanızı diliyorum." dedi.

Vali Muammer Muşmal ise Kırklareli'ne geldiği günden bu yana; vatandaşların en çok istediği şeyin, Dereköy Gümrük Kapısı'ndan sonra, Bulgaristan'a ait yolların yapılması olduğunu kaydetti. Vali Muşmal, şöyle dedi:

"TIR trafiğinin açılabilmesi için o yolun yapılması, bizler tarafından beklenmektedir. Yolun yapılacağını sizden duymamız, bizleri sevindirmiştir. Burgas şehrinin Burgas Limanı'nın, bizler tarafından da kullanılmasını arzu ediyoruz. Ticari gelişmeler açısından bu limanın büyük önemi var.

Bu karşılıklı ziyaretlerimiz sık sık devam edecek. Ticaret borsamız, sanayi ve ticaret odamız, iş adamlarımız bu ziyaretleri beklemektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, hoş geldiniz, çok memnun olduk."

Burgas Valisi Konstantin Grebenarov ve heyeti, Vali Muşmal'ı ziyaretinin ardından, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Çetintaş'ı, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel'i makamlarında ziyaret etti.