CHP'nin kurultay tarihi belli oldu

CHP'de uzun süredir konuşulan kurultay tarihi belli oldu...

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak kurultay öncesinde eski genel başkan Deniz Baykal ile görüşeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beklenen kararı açıkladı. Parti Meclisi'ni yenilemek için 18 Aralık'ta kurultay yapılacak. Kurultay öncesi hazırlanacak bir listede parti içi dengelerin sağlanması için de Deniz Baykal ve Önder Sav'la da görüşülecek. Ancak Parti Meclisi listesini bizzat Kılıçdaroğlu hazırlayacak.

Kılıçdaroğlu beklenen bu kararı çeşitli ziyaretler için gittiği Bursa'da açıkladı. Bursa İl Başkanlığı'nda konuşan Kılıçdaroğlu 18 Aralık'ta kurultay yapacağını duyurararak şunları söyledi:

18 Aralık Cumartesi günü bir günlük kurultay yapacağız. Duayenlerin görüşlerini almak benim bir görevimdir. Onların deneyimlerini alacağım, bize yönelik eleştirileri olabilir, önerileri olabilir. Bunları da sorumlu bir Genel Başkan olarak kendi payıma düşenleri özenle alacağım. Kurultay'ımız iktidara yürüyüş kurultayı olacaktır. Halka güven vermeye çalışacağız, halkın güvenini almaya çalışacağız. O nedenle toplumun her kesimini kucaklayan onlarla birlikte beraber olan bir CHP'yi seçimlerden önce halkın önüne çıkarak bu güveni vermeye çalışacağız.

Siyasete atılırken halka hep doğruları söyleyeceğimi söyledim. Önceki kurultayda CHP'nin daha demokratik bir yapıya kavuşması için çaba göstereceğimi belirtmiştim. Bu söylemimin arkasındayım. Partiyi daha demokrat yapacağım. Önümüzdeki kurultayda göreceksiniz bunların tamamını gerçekleştireceğiz. Temel sorun siyasal partiler yasası 12 Eylül ürünü bir yasa.

12 Eylül anayasasını değiştireceğiz diye yola çıkıpta 12 Eylül ürünü yasanın değişmemesini de halkımıza sunuyoruz. Ön seçim tüm üyelerin katılımıyla iller bazında verilmiş bir kararımız yok. Sadece Doğu ve Güneydoğu illerimiz için yoklama yapılacağı ağırlık kazanıyor. Parti Meclisi önemli bir organımızdır. Onların onayını alacağız. Biz bütün üyelerin katılımıyla bir listenin oluşmasının yolunu açabilirsek daha güvenli, demokratik bir yöntem olduğunu düşündüğümüz için yapıyoruz. Bu çok sayıda partilimizin de talebi olarak gelmiştir. Düşünce olarak tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçimin gündeme geleceğini söyleyebilirim' dedi.