Adana'da üreticilere bin 100 damızlık koyun hibe edilecek

Adana İl Genel Meclisi Başkanı ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Torun, kırsalda kalkınmaya öncelik verdiklerini belirterek, bu kapsamda Karaisalı

Adana İl Genel Meclisi Başkanı ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Torun, kırsalda kalkınmaya öncelik verdiklerini belirterek, bu kapsamda Karaisalı'nın 6 köyünde üreticilere bin 100 damızlık koyun hibe edileceğini müjdeledi.

Torun, "İl Genel Meclisi'nin kararıyla Karaisalı ilçesine bağlı Çatalan içmesuyu havzasında bulunan ve organik tarım yapılan Tatık, Döşekevi, Ömerli, Sarıkonak (Fettahlı), Cevherli ve Sarımehmetli köylerinde 100 aileye 10 koyun bir koç olmak üzere toplam bin 100 damızlık koyun dağıtımı projesini başlattık." dedi.

Torun "Bugüne kadar Tatık'tan 4, Döşekevi'nden 8, Ömerli'den 8, Sarıkonak'tan 5 aileye dağıtım yapılmıştır. Yarın Sarımehmetli, devam eden günlerde de diğer köylere dağıtım sürecektir. Projenin amacı, kırsalda küçükbaş hayvanlılık üretimini geliştirerek, köylülerin kalkınmasına yardımcı olmaktır. Ayni yardım kapsamında olan projede geri ödeme bulunmamaktadır. Yani koyun ve koçların tamamı hibedir." diye konuştu.

Kırsal bölgelerdeki kalkınmayı çok önemsediklerini ifade eden Torun, "İl Genel Meclisimiz, kırsal kalkınmayı sürekli desteklemek amacıyla değişik projeler uygulamaya devam edecektir. Böylece köylerde yaşayan vatandaşlarımız hem üretici olacak, hem bulunduğu bölgelerden kopmayacak, hem de köyden şehre göçün etkisi azaltılmış olacaktır." şeklinde konuştu.