Vali Lekesiz: Atatürk'ü anlamak cumhuriyeti anlamakla olur

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Atatürk'ü anlamanın ancak 'En büyük eserimdir' dediği cumhuriyeti anlamak ve korumakla sağlanabileceğini belir

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Atatürk'ü anlamanın ancak 'En büyük eserimdir' dediği cumhuriyeti anlamak ve korumakla sağlanabileceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Hatay Valisi Lekesiz, Atatürk'ü sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle andığını belirtti. Lekesiz yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Türk milleti, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan yüce Ata'sına bağlılığını ve sevgisini, ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla göstermektedir. Bugün tüm vatandaşlarımız, ölümsüz önderinin yolunda ilerleyeceğini, Cumhuriyet'e sahip çıkacağını tek yürek olarak dile getirmektedir. Kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla Türk milletinin bağrında taht kuran, dünya milletlerine örnek olan, azim ve kararlılığıyla tüm güçlükleri aşarak milletine özgürlüğünü armağan eden Büyük Önder'i sadece 10 Kasımlarda değil, hayatımızın her döneminde hatırlamalıyız. Atatürk'ü anlamak, O'nun 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet'i anlamak ve korumakla sağlanabilir. Cumhuriyeti korumak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır. Büyük Önder Atatürk de, 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' sözüyle, Türk milletinin, Cumhuriyeti koruyacağına olan inancını vurgulamaktadır."