Sinop'ta Ekim Ayında 38 Yardım Başvurusu Yapıldı

Sinop'ta ekim ayında korumaya muhtaç çocuk, özürlü, özürlü, kadın konukevi ile ayni ve nakdi yardımlar için İl Sosyal hizmetler Müdürlüğü'ne 38 başvuru yapıldığı bildirildi

Sinop'ta Ekim Ayında 38 Yardım Başvurusu Yapıldı
Sinop'ta ekim ayında korumaya muhtaç çocuk, özürlü, özürlü, kadın konukevi ile ayni ve nakdi yardımlar için İl Sosyal hizmetler Müdürlüğü'ne 38 başvuru yapıldığı bildirildi. Eylül ayında ise 52 başvuru yapılmıştı.
Başvuruların sürdüğünü kaydeden İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun, geçen ay bin 145 olan ücreti ödenerek evde özürlü bakım hizmeti alan vatandaş sayısının ekim ayında bin 141 olduğunu söyledi. Tosun, "Bir aylık dönemde 17 korunmaya muhtaç çocuk başvurusu, 1 ayni-nakdi yardım başvurusu, 3 huzurevi başvurusu, 17 özürlü başvurusu olmak üzere, toplam 38 başvuru yapıldı. İl Müdürlüğümüzce bir ay içinde 10 özürlüye yeni evde bakım hizmeti bağlanmış olup, bugün itibariyle toplam bin 141 özürlüye ücreti İl Müdürlüğümüzce ödenmek üzere evde bakım hizmeti verilmektedir. İl Müdürlüğümüzce bir aylık dönemde korunmaya muhtaç çocuk statüsünde olan 62 çocuğa sosyal yardım yapılmaktadır. Bağlı kuruluşumuz Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü'nde 13 kız, 9 erkek olmak üzere toplam 21 özürlü kişiye hizmet verilmektedir" dedi.